KIRTASİYELERDE EĞİTİM MESAİSİ BAŞLADI

2022-2023 Eğitim-öğretim sezonu kapsamında kırtasiyelerde yoğunluk başladı. Yeni eğitim sezonunun başlamasına sayılı günler kala veliler öğrencilerin okul ihtiyaçları için kırtasiyelere akın ediyor.

KIRTASİYELERDE EĞİTİM MESAİSİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 12 Eylül tarihinde başlamasının duyurulmasının ardından öğrenciler okullarına kayıtlarını yaptırmaya başladı. Kayıt işlemlerinin ardından ilk duraklardan biri de kırtasiyeler oluyor. Defter, kalem, çanta gibi tüm ihtiyaçların karşılandığı kırtasiyelerin işleri geçtiğimiz 2 yıl pandemi nedeniyle durgun geçmişti. Bu yıl öğrenciler okul heyecanı ile hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.
            Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelerde mesai başladı. Öncelikle çanta, defter gibi ihtiyaçların karşılandığını belirten Kırtasiye işletmecisi Metin Ersaçmış, okulların açılmasının ardından öğretmenlerin ihtiyaç listelerine göre alışverişlerin olacağını belirtti.

Ersaçmış, 'Yoğunluklar henüz başlamadı. Vatandaşlar bütçelerine göre kendilerini ayarladıktan sonra öğrencilerin, çocuklarının alışverişlerine başlayacaklar. Henüz daha süre var okullarımız 12 Eylül'de açılacak. Bu süre zarfından vatandaşlarımız çocukların okul için eksik ihtiyaçlarını gidermeye çalışacaklar. İlk etapta çocukların çanta eksikleri giderilecek. Ondan sonra ki süreçte okullar açıldığında ise öğretmenlerin verdiği ihtiyaçlar doğrultusunda da kırtasiye eksiklerini tamamlayıp alışverişlerini yaptıktan öğrencilerimiz eğitim öğretim sezonuna hazır bir şekilde başlayacaklar. Çanta fiyatları 150 TL'den başlıyor. Diğer kırtasiye ihtiyaçları ise ilkokul, ortaokul ve lise gruplarında defter, kalem, silgi her biri için farklı ancak ortalama olarak 500 liradan başlayarak istekler doğrultusunda üzerine de çıkabiliyor.' Dedi. 

Kumru Öngün