Gergerlioğlu'nun yaptığı paylaşıma yalanlama

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı 'Edirne F Cezaevi 1 yılda 6 kitap alabileceğimize hükmetti' şeklindeki paylaşımını yalanladı.

Gergerlioğlu'nun yaptığı paylaşıma yalanlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından HDP'li Gergerlioğlu'nun yaptığı paylaşım hakkında basın açıklaması yapıldı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı 'Edirne F Cezaevi 1 yılda 6 kitap alabileceğimize hükmetti' şeklindeki paylaşımını Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

                Paylaşımın gerçek dışı ve yalan olduğu belirtilen açıklamada,  'Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular mevzuat hükümleri doğrultusunda süreli ve süresiz yayınlardan yararlanmakta olup hükümlü ve tutuklular yanlarında ders kitapları hariç 20 kitap bulundurabilmektedir. Bununla beraber; hükümlü ve tutuklular mevcut kitaplarını da kendi adlarına kayıtlı olarak emanet eşya biriminde bulunan diğer kitaplarıyla dönüşümlü olarak kullanabilmektedir. Ceza infaz kurumlarımızda barındırılan hükümlü ve tutukluların kitaplara erişimlerinde Avrupa standartlarında imkânlar sağlanmakta, modern infaz anlayışı içerisinde eğitim ve öğretim haklarına saygılı bir biçimde iş ve işlemler yürütülmektedir.' İfadelerine ye verildi.