Emeklilik hayali kuran vatandaşlar, SGK müdürlüğünün yolunu tuttu

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Edirne'de bu kapsama giren vatandaşlar başvuru yapmak için SGK İl Müdürlüğü'nün yolunu tuttu.

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar, SGK müdürlüğünün yolunu tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar E-Devlet üzerinden ve SGK İl Müdürlüğüne giderek başvuruda bulundu.  Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mecliste bekletilen EYT’ye ilişkin karar açıklandı. Yaklaşık 5 milyon kişinin emekliliğini sağlayacak karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren EYT kararı sonrası vatandaşlar başvurular için harekete geçti. Vatandaşlar E-devlet üzerinden veya SGK’ya giderek başvurularını yaptı.

Edirneli vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde yoğunluk oluşturdu. İşlemler için sırayla içeri alınan vatandaşlar evraklarını teslim etti. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar emekli olmanın heyecanını yaşadı.

EYT’ye başvuru yapan vatandaşlardan Ümit Yoksun, müracaatını yaptığını ve iş yeriyle ilişkisini kestiğini belirtti. Mutlu olduğunu dile getiren Yoksun, “Herkese hayırlı olsun. 1990 yılından beri çalışıyorum. İnşallah bundan sonra emekliliğin tadını çıkartacağız” dedi.

Düzenlemeden yararlanmak için başvuru yapan Nusret Sevük ise, “Kanunun yürürlüğe girmesinden dolayı çok mutlu olduk. Evraklarımı teslim ettim. Emeklilik işlemlerim başladı. İş hayatına 1997 yılında başlamıştım. Günlerim ve primlerim dolmasıyla çok şükür emekli oldum.” şeklinde konuştu.

SGK’ya gelerek başvuruda bulunan Tanju Civaner , çok mutlu olduğunu belirtti. 1995 yılında çalışmaya başladığını söyleyen Civaner,  düzenleme sayesinde emekli olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN