'DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ' KAPSAMINDA ANITA ÇELENK SUNULDU

Her yıl kutlanan 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

'DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ' KAPSAMINDA ANITA ÇELENK SUNULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

           Her yıl "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Anıtta gerçekleştirilen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından anıta çelenk bırakıldı.

            Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası törenin ardından 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı. Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün tüm canlıların hayatını korumaya yönelik yapılan çalışmaları vurgulamak  ve veteriner hekimlik mesleğinin önemini belirtmek için kutlandığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Egemen Erçetin, 'Veteriner hekimler; yeryüzünde yaşayan tüm hayvan türlerinin (evcil hayvanlar, çiftlik hayvanları, av ve yaban hayvanları, su ürünleri, egzotik hayvanlar ve nesli tehlike altındaki türler) sağlığı için önlem alan, hayvan hastalıklarına tanı koyup, tedavisi, üremesi, sağlığı, bakımı ,beslenmesi gibi konularda bilgi ve yasal yetki ile donatılmış kişilerdir' şeklinde konuştu.

Kendilerini mesleklerine adamış ve tutkuyla çalışan veteriner hekimlerin, ne kadar zorlu koşullarda görev yaptıkları çoğu kez bilinmediğini söyleyen Erçetin, 'Veteriner hekimler; tıpkı kendi hastaları gibi, sağlıklarını korumak için desteğe ve uygun araçlara ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı hayvanlar için onları savunacak sağlıklı veteriner hekimlere ihtiyaç vardır. Gerek veteriner hekimlik uygulamalarının, gerekse ülkemiz hayvancılığının problemlerinin çözüme kavuşturularak daha yüksek standartlara ve daha ileri seviyelere gelmesi gerekmektedir' ifadelerini kullandı.

Veteriner hekimlerin biran önce sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması gerektiğini dile getiren Erçetin, '25 Nisan Pazartesi Günü Sorgun' da yaşanan acı olay, bir meslektaşımızın canına mal olmuştur. Hunharca katledilmesi tüm meslektaşlarımızı derinden üzmüştür. Her zaman belirttiğimiz gibi veteriner hekimlerin biran önce sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması gerekmektedir' dedi.

            Veteriner hekimlerin bu anlamlı günü gururla kutladığını ve mesleklerini şiddetten uzak bir ortamda rahatlıkla yapabilmeleri gerektiğini söyleyen Erçetin, bu günün daha mutlu yarınlara vesile olmasını diledi.