BAŞKAN İBA, TÜM VATANDAŞLARIN HIDRELLEZ BAYRAMI'NI KUTLADI

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan '˜Kakava ve Hıdırellez' dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

BAŞKAN İBA, TÜM VATANDAŞLARIN HIDRELLEZ BAYRAMI'NI KUTLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen yıl Kovid-19 salgınının devam etmesi ve tam kapanma süreci nedeniyle sadece sembolik olarak kutlanan şenliklerin bu yıl yoğun katılımla ve coşkulu şekilde yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan İba, tüm vatandaşların Hıdrellez Bayramı'nı kutladı.

'˜Kakava ve Hıdırellez' dolayısıyla kentte yapılacak etkinlikler nedeniyle binlerce turistin Edirne'ye akın edeceğini belirten Başkan İba, Kakava ve Hıdırellez'in Türk kültüründe baharın başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade etti.

Türk kültüründe olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanan Hıdırellez'in, Hızır ile İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edildiğini belirten Başkan İba, Dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdırellez, bu yıl yeniden coşkulu şekilde kutlanacak. Kakava ateşi yakılacak, dilekler nehre atılacak. Ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlanan Hıdırellez Bayramı'nın, sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramı'nı kutluyorum' şeklinde açıklamada bulundu.