ÜLKEMİZİN 99'UNCU YAŞI EDİRNE TÖRENLERLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü Edirne'de törenlerle kutlandı. Türk bayrağını alan Edirneli vatandaşlar Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturulan tören alanını doldurdu. Gerçekleştirilen tören ilgiyle izlendi.

ÜLKEMİZİN 99'UNCU YAŞI EDİRNE TÖRENLERLE KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de coşkuyla kutlandı. Edirne'de ilk tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar valilik makamının ardından Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturulan tören alanında devam etti. İlk olarak Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tören alanına gelenlerin bayramını kutladı. Ardından da hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Sonrasında ise Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Vali Kırbıyık:'Gurur ve mutluluk duyuyoruz.'

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu yaşını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık; 'Tarih, bir hikâye anlatımı değildir. Tarih, hem dünü anlatır, hem de yarınlarımıza giden yolu aydınlatır. Tarih, bize hem hatırlatır hem de zihinlerimize bir şuur, bir karakter bırakır. Cumhuriyet Bayramı'nı, 30 ağustos Zafer Bayramı'nı, 19 Mayıs'ı kutlamaktan maksat, sadece o günlerde neler yaşandığını ezberlemek değildir. asıl maksat, yarın başımıza bir zorluk geldiğinde ne yapacağımızı öğrenmektir. Bu ülkeye art niyet besleyenler, işgal etmek isteyenler ne yapmış; buna karşı bu vatanın evlatları ne yapmış, Gazi Mustafa kemal ne yapmış, arkadaşları ne yapmış, şerife bacılar, nene hatunlar, sütçü imamlar ve daha niceleri hangi zorluklara katlanmış, işte bu törenlerin maksadı bunları öğrenmek, bunları öğretmek ve yarınlar için bu insanlardan ilham almaktır.' Dedi.

Vali Kırbıyık, ülkenin geleceği için her daim iyi insan olmak gerektiğini ve bir vatan şuurunu, bir millet şuurunu inşa etmek gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin tüm yönleriyle kalkınması hedefiyle çalışmak geçmişimizden ilham alarak geleceğe koşmak gerektiğini ifade eden Vali Kırbıyık, 'Atatürk, nutuk'ta şöyle sesleniyor: 'önemli olan, memleketi temelinden yıkan, ulusu tutsak ettiren iç cephenin düşmesidir. bu gerçeği bizden iyi bilen düşmanlar, bu cephemizi yıkmak için, yüzyıllarca çalışmışlar ve çalışmaktadırlar. bugüne kadar başarı da kazanmışlardır. gerçekten kaleyi içten almak, dıştan zorlamaktan kolaydır' çok şükür, bugün bir savaş içinde değiliz. ama çok mücadeleci, rekabetçi bir yüzyılda, tehditlerle dolu bir coğrafyada yaşıyoruz. onun için güçlü olmak;birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Onun için donanımlı olmak zorundayız. bugün isimlerini rahmetle andığımız o büyük insanlar, büyük bir mücadeleyle bu vatanı, bu bayrağı ve bu cumhuriyeti bize emanet ettiler. öyleyse bizler de ayakta kalabilmek için, onların bu mücadele azmini, bu asil duruşunu sürdürmenin ve emaneti aldığımızdan daha yüksek bir yerde gelecek nesillere teslim edebilmenin gayreti içinde olmalıyız.' Diye konuştu.

Kovid 19 salgının nedeniyle gerçekleşemeyen törenler, salgının sona ermesinin ardından yoğun katılımla gerçekleştiriliyor. En yoğun kutlama yapılan törenlerden bir tanesi olan bu yıl ki tören de ise yine en çok dikkati askeri birlikler çekti.

Gerçekleştirilen tören, öğrencilerin ve askeri birliklerin geçişinin ardından son erdi.