• Haberler
  • Edirne
  • ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL WEB TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ

ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL WEB TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ

Mimar Sinan Ortaokulu öğretmenlerine yönelik yeni nesil web teknolojilerinin eğitimde kullanımı konulu seminer düzenlendi.

ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL WEB TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

T.Ü. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Fatma Akgün ve Dr. Şenay Ozan Leymun tarafından Mimar Sinan Ortaokulu öğretmenlerine, yeni nesil web teknolojilerinin eğitimde kullanımına yönelik bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerde çevrimiçi animasyon hazırlanmasına olanak tanıyan Vyond aracına, görsel içerik hazırlamak için kullanılan Canva aracına, etkileşimli sınav yapma imkanı sunan Kahoot aracına, etkileşim video hazırlama olanağı veren Edpuzzle uygulamasına, etkileşimli görsel hazırlama amacıyla Thinglink aracına ve kolay bir şekilde kavram haritaları hazırlama olanağı sunan Cacoo aracına ilişkin örneklerle desteklenen bir eğitim verildi.

Gerçekleştirilen seminerlerle öğretmenlerin günümüz bilgi çağında eğitim alanı içerisinde kullanımına gereksinim duyulan çeşitli web 2.0 uygulamaları, öğretme- öğrenme sürecinde öğrencilerin derslere aktif olarak katılabilmesine ve öğrenme sürecinde etkileşimin sağlanmasına olanak sağlayan araçlar konusunda detaylı bilgiye ulaşmaları amaçlanıyor.

Öğretmenler çeşitli web uygulamalarını kullanarak, hazırlamış oldukları eğitim materyallerini derslerde etkili bir şekilde göstererek,  okul sıraları ile teknolojik araçlar arasında büyüyen öğrencilerin öğrenmelerini daha verimli hâle getirebilecek, bununla birlikte kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesine imkan sağlayabilecekler.

Öğretmenler, Etkili kullanıldığında başarıyı da artıran aynı zamanda eleştirel düşünme ve yaratıcılık gibi 21. Yüzyıl becerilerinin de gelişmesini sağlayan bu araçların eğitimine yoğun ilgi gösterdi. Bu eğitimlerin gelecekte büyük fayda sağlayacağını belirten öğretmenler, eğitimde teknoloji kullanımına yönelik bu tür seminerlerinin devamı konusunda istekte bulundu.