Kudüs yüzünden mi boş kaldı?

Vakıf Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen Alberto Modiano ve 8 öğrencisinin İstanbul Sinagogları atölyesinden 35 fotoğrafının gösteriminin yapıldığı sergi, katılımcı sayısı ile dikkat çekti. Aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Geleneksel Kıyafetli Dünya Bebekleri sergisinde yaşanan katılımcı yoğunluğu ile dikkat çeken Merkez, İstanbul Sinagogları sergisi ile yerini boş salona bıraktı. Alberto Modiano ve 8 öğrencisinin İstanbul Sinagogları atölyesinden 35 fotoğrafın gösteriminin yapıldığı sergi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Türk Musevi Toplumu işbirliğinde açıldı.

Kudüs yüzünden mi boş kaldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Büyük Sinagogu'nun İdari Bölümü olarak yapımına başlanan ve yıllar sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yaptırılarak Vakıf Kültür ve Sanat Merkezi olarak açılışı yapılan binada gerçekleştirilen açılışa Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Türk Musevi Toplumu eski Başkanı Sylvio Ovadya, Atölye Sorumlusu Alberto Modiano ile sergide fotoğraflarıyla yer alan 3 sanatçı katıldılar.
Sergi açılışı, katılımcı sayının azlığıyla dikkat çekerken; serginin açılış konuşmasını Sylvio Ovadya yaptı. Ovadya, konuşmasında Büyük Sinagog ve arkasındaki Vakıf Kültür ve Sanat binasında sergilerin yapılmaya devam ettiğini söyleyerek; 'Bugün de bir fotoğraf sergisinin açılışını yapıyoruz.  Alberto Modiano'nun öğrencilerinden oluşan 8 sanatçının eserlerinden oluşan İstanbul Sinagogları konulu bir sergi. 1 ay boyunca açık kalacak ve gezme şansınız olacak' ifadelerine yer verdi.

Sergiler Merkez'de yapılacak
Ovadya'nın konuşmasının ardından açılışta bir konuşma da Osman Güneren yaptı. Güneren, konuşmasında Vakıf Kültür ve Sanat Merkezi'nin 6 ay önce hizmete girdiğini belirterek; 'Etkinliklerimizin bir kısmını Büyük Sinagog'ta bir kısmını ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı binalarda yapıyorduk. Bu sergi ve benzeri etkinlikleri artık Vakıf Kültür ve Sanat Merkezi'ne kaydırdık. Türk Musevi Toplumu ile birlikte ortak projeler geliştirerek sergilerimizi açıyoruz. Bu defa da İstanbul Sinagogları ile ilgili Alberto Modiano'nun sergisi var. Alberto Modiano başta olmak üzere ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 8 sanatçının bu sergide fotoğrafları var ve 3'ü de şu anda aramızda' dedi.

'Sergilerimizin üçüncüsü açıldı'
Güneren'in konuşmasının ardından bir konuşma da Alberto Modiano yaptı. Modiano, konuşmasında Edirne'deki fotoğraf sergilerinin 2 yıl önce başladığını belirterek; 'Fotoğraf sergilerimizde 2 sene önce Zaman, Mekan ve Musevi, geçen sene ise Cuma, Cumartesi, Pazar sergisi ile buradaydık. Üçüncüsü de bugüne nasipmiş. Fotoğrafı sevmek ve paylaşmanın bir yanı da eğitim olarak kaynaşmaktır. Bir de işin içine benim fotoğraf eğitimim girdi. Atölyeler yaptık. İstanbul Sinagogları atölyesinin yanı sıra şu anda başka atölyelerim de devam etmektedir. İstanbul Sinagogları'na 2017 yılının başında başladık. 6 ay boyunca çok eğlendik ve bilgi alışverişinde bulunduk. Her şeyden önce ben, 8 arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bu serginin Edirne'ye gelmesi için uğraşan Sylvio Ovadya Bey'e, ev sahipliği yapan Osman Güneren Bey'e teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum' sözlerine yer verdi.

Katılım sayısı dikkat çekti
Konuşmaların ardından sergi kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek, açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Atölye Sorumlusu Alberto Modiano, protokol katılımcıları Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'na gösterimi gerçekleştirilen fotoğrafları tanıttı. Sergi, katılımcı sayısının düşük kalması ile dikkat çekerken, akıllara Aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Geleneksel Kıyafetli Dünya Bebekleri sergisindeki katılımcı yoğunluğunu getirdi.