Kırbıyık'tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırbıyık'tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırbıyık, mesajında, halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesinin, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biri olduğunu belirtti.

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Kırbıyık, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' sözü, basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Görevini bu anlayışla ve büyük fedakarlıklarla yürüten değerli basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Edirne'de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."

AA