• Haberler
  • Edirne
  • Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak yılbaşı alışveriş günleri başladı

Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak yılbaşı alışveriş günleri başladı

Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez açılışı gerçekleştirilen 'Yılbaşı Alışveriş Günleri' düzenlenen törenle başladı. El emeği göz nuru ürünlerin satışının yapılacağı Yılbaşı Alışveriş Günleri, 19-31 Aralık tarihleri arasında Saraçlar Caddesi'nde açık olacak.

Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak yılbaşı alışveriş günleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak yılbaşı alışveriş günlerinde el emeği göz nuru birçok ürün görücüye çıktı. Edirne’de üreten kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı ‘Yılbaşı Alışveriş Günleri’ düzenlenen törenle başladı.  Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala Edirne'de yılbaşı hazırlıkları başladı. Bu çerçevede kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Saraçlar Caddesi'nde açılan alışveriş günlerinde görücüye çıktı.

Üreten kadınların Yılbaşı Alışveriş Günleri’nde el emeği göz nuru ürünlerini Edirne’ye gelen yerli yabancı tüm ziyaretçilerin beğenisine sunarak aile bütçelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalışacağını aktaran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadınlara bol bereketli kazançlar diledi.

"Bu da bizim ayıbımız olsun"

Kadınların daha sıcak ve korunaklı bir ortamda bu hizmeti yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Gürkan, “Yıllardır hep söylüyorum arkadaşlarıma, bu da benim eksikliğim olsun. Ahşap kabinlerden temin edelim dedik ama bazen başkan da olsanız da sözünüz o kadar geçiyor. Onu bir türlü sağlayamadık. Bu da bizim ayıbımız olsun. Bunu hem kendi adıma hem de bütün çalışma arkadaşlarım adına söylüyorum. Oysa ahşap kabinlerimizden olsa kadınlarımız da daha sıcak bir ortamda daha korunaklı bir ortamda bu hizmeti yerine getirmiş olacaklardır” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Gürkan konuşmasının ardından stantları gezerek el emeği göz nuru ürünlerden satın aldı. Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü kentte bir yandan satış yapan kadınlar bir yandan ise müzik eşliğinde oynayarak ısınmaya çalıştı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN