• Haberler
  • Edirne
  • Merkez mahalle muhtarları derneği hayata geçirildi

Merkez mahalle muhtarları derneği hayata geçirildi

Edirne'de Merkez Mahalle Muhtarları Derneği kuruldu. Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman,  basın toplantısı düzenledi.

Merkez mahalle muhtarları derneği hayata geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabuni Mahallesi Muhtarı, Aykut Yaman, basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi.

Kurulan dernek hakkında açıklamalarda bulunan Yaman, daha özverili çalışmak ve kurumlarla daha iyi iletişime geçmek istediklerini belirtti.

köy ve mahalle muhtarlarının birlikte çalışması için gerekli koşulların oluşturulmadığını söyleyen Yaman, “Kurumlarımız ile daha iyi iletişime geçebilmek ve herkesle diyalog halinde olmak için derneğimizi açıyoruz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Birkaç hafta sonra geniş kapsamlı detaylı çalışmaya gireceğiz.  Kurucu başkanı benim. Muhtarlarımız da destek oluyor. Daha önce Edirne Muhtarlar Derneği ve sonrasında Edirne Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği olarak görev yapan bir dernek kuruldu. Ancak derneğimizde yıllardır, köy ve mahalle muhtarlarının birlikte çalışması için gerekli koşullar bir türlü oluşturulamadı.” Dedi.

Mahalle muhtarlarının büyük bir çoğunluğu olarak Merkez Mahalle Muhtarları Derneğini kurmaya karar verdiklerini söyleyen Yaman, “Köy ve mahalle muhtarları birbirlerini tanıyamadı. Birlikte olmaları içinde dernek tarafından herhangi bir gayret gösterilmedi. Dernekte yeni muhtar arkadaşlara yer verilmedi. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında yeni muhtar olan ve muhtarlığına devam eden mahalle muhtarı arkadaşlarımız da dernek yönetiminde görev alıp Edirne’mize hizmet etmek istediler. Fakat yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuç çıkmadı. Bu olumsuzluklar karşısında mahalle muhtarlarının büyük bir çoğunluğu olarak Merkez Mahalle Muhtarları Derneğini kurmaya karar verdik ve derneğimizi kurduk. Derneğimizde, eski muhtarlarımızın birçoğu görev almadı. Yeni seçilen arkadaşlarımızın önünü açarak onlara bu görevi verdiler. Kendilerine de bu özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra köy ve mahalle muhtarları ayrılmış olup, biz mahalle muhtarları yeni derneğimiz olan Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği olarak mahallelerimize ve Edirne’mize hizmet etmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN