Güner, Prof. Dr. Yaraş'ı topa tuttu

Geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaraş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hadrian'ın heykelinin Hadrianopolis surlarının önüne dikilmesi önerisinde bulunmuştu. Bu öneriyi sert şekilde eleştiren Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Başkanı Veysel Güner sosyal üzerinden bir açıklama yaptı. Güner, 'Bizans egemenliği 1361 yılında topraklarımızda son bulmuştu fakat görüyoruz ki seviciliği devam ediyor' ifadelerini kullanarak Yaraş'ı eleştirdi.

Güner, Prof. Dr. Yaraş'ı topa tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaraş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla '˜Roma'nın 5 iyi imparatorundan biri olarak kabul edilen Hadrian'ın heykelinin Hadrianopolis surlarının önüne dikilmesi' önerisine bulunmuştu. Bu öneriyi sert şekilde eleştiren Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Başkanı Veysel Güner soysal medya üzerinden açıklama yaptı.

Güner, Bizans egemenliğinin 1361 yılında Türk topraklarında son bulduğunu fakat Bizans seviciliğinin halen devam ettiğini dile getirdi. Edirne'yi Edirne yapan şeyin Osmanlı Türk-İslam kültür ve medeniyeti olduğunu ifade eden Güner, Yaraş'ın böyle bir derdi olmadığını söyledi.

Edirne'nin Kral Hadrian şehri olmadığını Osmanlı'ya yüz yıla yakın başkentlik yapmış payitaht şehir olduğunu belirten Güner, 'Kıyasladığı konu ve derdi ney peki? Gelelim oraya.. Neymiş Atatürk heykeli, cumhuriyet değerleri, Mimar Sinan Heykeli ile Osmanlı'nın içselleştirilmesinin yanında kentin 1900 yıl önceki kurucusu olduğunu iddia ettiği olan Roma İmparatoru Hadrian Heykeli eksikliği. Öncelikle kurucu değil, yeniden imar eden kişi.. Kusura bakma hocam.. Tekrardan belirtmek isterim ki Edirne'yi Edirne yapan Türk-İslam kültür ve medeniyetidir. Edirne Kral Hadrian Şehri değil Osmanlı'ya yüz yıla yakın başkentlik yapmış payitaht bir şehirdir. Bu arada bizler gelecek yıl hayalini kurduğunuz sözde kuruluşun 1900. yılını değil Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bizansa karşı elde ettiğimiz zaferleri beraber kutlayabiliriz ama' ifadelerini kullanarak sert bir dil ile eleştirdi.