Çayır tırtılı ile mücadele başarılı bir şekilde sonlandırıldı

Edirne Tarım İl Müdürlüğü tarafından bölgede görülen çayır tırtılı zararlısı ile mücadele hakkında açıklama yapıldı. Edirne'ye bağlı İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerinde görülen çayır tırtılı ile mücadelenin başarı ile sonlandırıldığı bildirildi.

Çayır tırtılı ile mücadele başarılı bir şekilde sonlandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz ay Trakya Bölgesi'nde görülen çayır tırtılı zararlısı ayçiçeği ekili arazilerde zarara yol açmıştı. Çayır tırtılının görülmesi üzerine hızla başlayan çalışmalarda kapsamında havadan müdahale yapıldı. İnsansız hava aracı(İHA) ile yapılan ilaçlamalar sonucu çayır tırtılı zararlısı ayçiçeği ekili arazilerden arındırıldı.

                Edirne Tarım İl Müdürlüğü tarafından çayır tırtılı zararlısı ile mücadele hakkında yapılan açıklamada, Edirne'ye bağlı İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerinde görülen zararlı ile mücadelenin başarılı bir şekilde sonlandırıldığı bildirildi.

                Yeni nesil çayır tırtılı zararlısının görülme ihtimaline karşı ekiplerin saha kontrollere devam edeceği belirtilen açıklamada, 'Çayır Tırtılı Polifag (Birçok Bitki ile Beslenebilen) bir zararlı olup, 40 familyaya ait 150 den fazla bitki türünün konukçusu olduğu bilinmektedir. Besin ve iklim şartlarına göre larva dönemi 14-22 gün sürmekte olan çayır tırtılı bir yılda 2-5 döl verebilmekte ve zararlı ayçiçeğinin yanında yeşil aksamda olan (Mısır, Kavun, Karpuz, Fasulye vb.) birçok üründe de zarar oluşturabilmektedir. Bu nedenle yeni nesil Çayır Tırtılının görülme ihtimaline karşı  İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik ekiplerince yaz döneminde sürekli olarak  saha kontrolleri yapılmaktadır. Üreticilerimizin de bu kapsamda dikkatli olarak ürünlerini kontrol etmeleri, Çayır tırtılı zararı ile karşılaşmaları durumunda ise İl- İlçe Müdürlüklerimiz ile iletişime geçmesi erken teşhis ve Mücadele konusunda önem arz etmektedir.' İfadeleri kullanıldı. Barış Karapaça