Girgin, 'Edirne'nin her metrekaresi ekildi'

AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Haklarından Sorumlu Birim Başkanı Turan Girgin, il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bazı yayın organlarında ayçiçeği ve çeltik ekimi yapılmadı gibi asparagas haberler olduğuna değinen Girgin, 'Bu sene mahsullerimiz iyi durumda. Edirne'nin Güney kısmında çeltikler, ayçiçekler ekildi. Bazı haberlerde duyuyoruz işte pahalılıktan ekilmedi, boş yerlerimiz kaldı kesinlikle öyle bir şey yok. Her metrekaresine ekildi ve bitkilerimiz büyüyor.' Dedi.

Girgin, 'Edirne'nin her metrekaresi ekildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Haklarından Sorumlu Birim Başkanı Turan Girgin, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. İnsan hakları ile ilgili gelen şikâyetleri gündeme alan AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Haklarından Sorumlu Birim Başkanı Turan Girgin, gerek devlet bünyesindeki insan hakları birimlerine gerek iktidar partisi olarak insan hakları konularını sonuna kadar takipçisi olmaya çalıştıklarını belirtti.
            Girgin; 'Yaptırım gücümüz direkt olarak yok ama vali yardımcımız başkanlığında olduğu için dolaylı yoldan devletimiz konulara hâkim oluyor ve el atıyor. Bu insan haklarıyla ilgili olan ilimizde en çok F Tipi cezaevinden veya cezaevlerinden talepler geliyor. Edirne ilimizde yaşadığımız her alanda gördüğümüz haksızlıkla ilgili ya da şahit olduğumuz haksızlıklara yönelik konuları paylaşıyoruz. Gerek devlet bünyesindeki insan hakları birimlerine gerek iktidar partisi olarak insan hakları konularını sonuna kadar takipçisi olmaya çalışıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Genel merkez, insan hakları olarak gerçekten bu konuya çok önem veriyor. 27-28-29 Mayısta 81 ilin katılacağı kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademe il başkanlığının katılacağı insan hakları toplantısı var. Ankara'da 3 gün boyunca devam edecek. Gençlik kolları ve kadın kollarımız şu an Ankara'da faaliyette bulunuyorlar. Üç ay boyunca Ankara'da veya herhangi bir bölgede insan hakları toplantılarını gerçekleştiriyoruz.'  Şeklinde konuştu

'Partimizin genel amacı insanların birbirleri arasında olan iletişimdir.'

Edirne de sokak hayvanlarını barındırma ve sahiplendirme görevinin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu ve görevlerinin yakın takipçisi olacağını vurgulayan Girgin, 'Hepimizin gerçekte yaşadığı bir hayat var ve bir geçim derdi var. Hayatımızın içinde mutlaka sıkıntılar var. Mesela sokak hayvanlarına yerel yönetimin sahip çıkması gerekiyor. İnsanlara yaşam alanı açacağız diye hayvanları katledecek halimiz yok. Terbiye edilebilecek yaşam alanları oluşturmamız gerekiyor. Bizlerde bunlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz ve Edirne'de olan sokak hayvanlarını yerel yönetimlerin bakacağı, barındıracağı, sahiplendireceği alanlarının olabilmesi için görevlerin takipçisi oluyoruz. Bir karar mekanizmasının harekete geçmesini sağlıyoruz. Karar verme mekanizmasına sahip değiliz ama iktidarın verdiği karar ile bağlı bulunan mekanizmaları harekete geçiriyoruz.' Dedi.

'Edirne ulaşım konusunda eksik'

Edirne'nin ulaşım konusunda eksikleri olduğunu, engelli öğrenciler İçin otobüslerde asansör temin edilmesini gerektiğini söyleyen Girgin, sefer saatlerinde artırılma yapılması gerektiğini kaydetti.

 Girgin; 'Edirne'de Engelli vatandaşlarımız okulundan dönerken ulaşım kullanan öğrenciler için her otobüste asansör olmadığını fark ettik. Bunu yaptığımız toplantılarda gerektiği yerlere böyle araçların temin edilmesini söyledik. Öğrencilerimizin daha kolay ulaşabilmeleri için halk otobüslerinin bazılarının en azından günde 3 defa sefer yapacak otobüslerin bu tür hale getirilmesi ve uygun olması için bunları dile getirdik. Bunun yanı sıra yaptığımız genel toplantılarda ülke adına hakikaten ciddi politikalar üretiyoruz.' İfadelerinde bulundu.

Kolluk kuvvetlerinin sınır bölgelerinde göçmen vatandaşları toplamaları gerektiğini ifade eden Girgin, göçmenlerin toplanmadığı takdirde zor şartlar altında kalacağını söyledi.

Göçmenler hakkında bazı politikalar üretildiğini dile getiren Girgin, insan haklarının çok evrensel olduğuna değindi.

'Üretmeye devam etmeliyiz'

Edirne'de ekimi yapılan çeltik ve ayçiçeği hakkında yalan haberler yapıldığını vurgulayan Girgin, 'Üretmeye devam etmeliyiz. Bu sene mahsullerimiz iyi durumda. Edirne'nin Güney kısmında çeltikler, ayçiçekler ekildi. Bazı haberlerde duyuyoruz işte pahalılıktan ekilmedi, boş yerlerimiz kaldı kesinlikle öyle bir şey yok. Her metrekaresine ekildi ve bitkilerimiz büyüyor. İnşallah bereketli olur. Sadece Türkiye'nin içinde bulunduğu bir durum değil Global bir sıkıntıdan dolayıdır. 'Dedi.

Fiyat artışları hakkında açıklama yapan Girgin, her alanda fiyat artışının yaşandığına dikkat çekti. Fiyat artışının global bir sıkıntı olduğuna değinen Girgin, Sadece Edirne'ye ve Türkiye'ye özgü bir artışın söz konusu olmadığını kaydetti.

Girgin; 'Maalesef bende tabi ki bu ülkenin vatandaşı olarak markete gittiğimde ciddi anlamda bir zamla karşılaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde köyün birinde bir amcayla konuştuk. Geçen sene 7.500 olan büyükbaş hayvanı 30.000 TL'ye satmış. Memnun tabi ki seviniyor. 30 adet hayvan satmış ve hayal edemeyeceği paralar kazanmış. 15 gün geçtikten sonra baktım amca traktörü önüme çevirdi. Traktörü önüme çevirdikten sonra baktım arkasında da 4-5 tane balya arabası var. Yandım dedi. Hayır, olsun dedim. Balya olmuş 50 TL dedi. Her alanda bir artış söz konusu var. Bizimde malımız yükseldi. Örnek olarak mesela 5.000 TL'lik arabamız 10.000 oldu. Sadece Türkiye'nin içinde bulunduğu bir durum değil Global bir sıkıntıdan dolayıdır.' İfadelerini kullandı.

Ebru Yıldız Günenç