TED EDİRNE KOLEJİ KURUCUSU İBA'DAN FESTİVALE DAVET

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, 4 Haziran'da Meriç Nehri'nde ikincisi gerçekleştirilecek Kürek Festivali'ne Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı davet etti.

TED EDİRNE KOLEJİ KURUCUSU İBA'DAN FESTİVALE DAVET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü tarafından 4 Haziran'da Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek festival için geri sayım başladı.

4 Haziran'da Meriç Nehri'nde düzenlenecek kürek festivaline Türkiye'den yaklaşık 35 kürek kulübünün ve 500 sporcunun katılım sağlaması bekleniyor.

Türkiye'nin lise düzeyindeki tek kürek takımını Edirne'ye kazandıran TED Edirne Koleji Meriç Nehri'nde düzenlenecek 2. Edirne Kürek Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, festivale Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı davet etti. Kürek sporu ile birlikte kentin turizmine de katkı sağlayacaklarını belirten İba, Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Edirne'nin sosyal, kültürel ve sportif birikimine büyük katkılar sunacağına inanıyorum dedi.

Edirne'de kürek sporunun gelişmesi için kulübün kurulduğu günden bu yana çeşitli çalışmalar ve antrenmanlar yapıldığını söyleyen İba, 'Amacımız 4 Haziran'da sporcuları nehirle buluşturmaktır. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Güzel bir festival olacağını düşünüyoruz.' şeklinde konuştu.

Festivalde, birçok kulüpten sporcular yer alacak.  Takımların suya inmesiyle başlayacak organizasyonda çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Şenlik havasında gerçekleşecek festivalde, plaket ve madalya töreni de yapılacak.