• Haberler
  • Edirne
  • Etkili olan sağanak Edirne'yi '˜Su kenti'ne çevirdi

Etkili olan sağanak Edirne'yi '˜Su kenti'ne çevirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Edirne'ye yaptığı uyarı sonrasında bölge genelinde etkili olan yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi. Edirne'de birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, çöken yollar ise gözden kaçmadı.

Etkili olan sağanak Edirne'yi '˜Su kenti'ne çevirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Edirne'de 31 Temmuz gecesi etkili olan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gittikçe etkisini arttıran yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle kent adeta '˜su şehri' oldu. Birikintiler nedeniyle Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan İlhami Ertem Caddesi'ndeki asfalt çöktü.

                Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Edirne'ye yaptığı uyarı sonrası bölgede etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum katında bulunan birçok iş yerini ve evi su bastı. Gök gürültülü ve sağanak şeklinde olan yağış sonrası bir metruk bina yıkılmıştı. Sağanak nedeniyle sadece ev ve iş yerleri zarar görmedi. Sağanak nedeniyle Şükrüpaşa Mahallesi'ne bağlı İlhami Ertem Caddesi üzerinde asfalt çöktü.

'Kendi imkânlarımızla dükkânlarımızı temizledik'

Yağış nedeniyle iş yerini su basan Zübeyde Hanım Caddesi esnafı Sinem Nalkıran, 'Önlü arkalı olmak üzere 2 ofisimiz var. Geceden beri içeriye dolan suyu boşaltma çalışması yapıyoruz. Bugün de batak halinde toprak kaldı. Onları temizledik. Çalışan personel evlerine duş almaya gitti ben de burada bekliyorum. Masalarımız şişti çekmecelerimiz açılmıyor. Bu ilk değil son da olacağını düşünmüyorum. Gelip geziyorlar ama çözüm yok. Belediyeye çağrımız çok boş gelir artık çünkü ilgilenen yok. Kendi imkânlarımızla dükkanlarımızı temizledik. Hasar tespit çalışması başlamış. AFAD görevlileri gelip form doldurtmuş. Biz dükkanda değildik. Kendimiz gidip başvuru yapacağız. Bugünkü şartlara göre bir ofis takımı almak 10 bini aşıyor. Her seferinde mobilya alttan su yediği için şişme yapıyor dökülüyor. Bakıldığı zaman sanki maliyet yokmuş gibi duruyor ama maliyet çok büyük.' İfadelerini kullandı.

'Bu selde de belediye gelmedi'

Bölgede büfe işleten İbrahim Erçek, 'Sabah yetkililer geldi. Tespiti yapıp tutanak tuttular. Maddiyattan önemli akşam da birebir olayın yaşandığı an valinin gelip ziyaret etmesi çok hoşumuza gitti. Geçen senekinde öyle bir şey yaşanmadı. Ne belediye başkanı ne vali gelmemişti. Bu selde de belediye gelmedi. İlk müdahaleyi kendimiz yaptık. Araba geçişini kesmeye çalıştık her araba geçtiğinde su aşağıya doluyordu. Onu engelledik sonra kova ile atmaya başladık. Gece 3'e kadar kendimiz temizlik yaparak suyu boşalttık.' Dedi.

'Kalıcı çözüm istiyoruz'

Bölge esnafı Ahmet Altınoluk, 'Her yağmur yağdığında aynı şeyle karşılaşıyoruz. Buna kalıcı bir çözüm bulunması lazım. Rögar mı yapılacak düzgün bir alt yapı mı olacak artık kalıcı çözüm istiyoruz. Bu şekilde devam ettiği sürece aynı şekilde devam edecektir.' Şeklinde konuştu. Ebru Güven Yıldız