ECZACILIĞIN 183'NCÜ YILI TÖRENLE KUTLANDI

Edirne'de 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtında çelenk töreni gerçekleştirildi.

ECZACILIĞIN 183'NCÜ YILI TÖRENLE KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk programı saygı duruşu bulunup ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
               
14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla günün anlamını belirten konuşmayı Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil yaptı.
eczacılık dersinin verildiği ilk gün olarak tarihe geçen 14 Mayıs 1839'dan bugüne tam 183 yıl önce olduğunu belirten Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, Eczacılık mesleğinin ülkemizde bilimsel bir nitelik kazandığı gün olan 14 Mayıs, Eczacılık Günü ve Bayramı olarak kutlandığını ifade etti.

Mesleki tarihte çok özel bir yere sahip olan bugünü, 44 bin eczacı ile birlikte kutlamanın kıvancını yaşadıklarını söyleyen Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Kovid-19 salgınının eczacılar sağlık sisteminin sürekliliğinin sağlanmasında ve acil durumlara müdahalede çok önemli bir rol oynadığını gözler önüne serdiğini ifade eden Ecz. Kılıçcıgil, eczanelerin, bu süreçte sağlık hizmet sunumu çerçevelerini adeta yeniden yapılandırdığını aktardı.

Salgın döneminde yaşananların, eczacının mesleki bilgisinin değerini ve olağanüstü dönemlerde oynadığı kritik rolleri gözler önüne serdiğini ifade eden Ecz. Kılıçcıgil, 'Bu vesileyle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan, olağanüstü şartlarda sağlık hizmeti sunarken hayatlarını kaybeden 76 meslektaşımızın, 24 eczane teknisyenimizin ve 2 eczacı odası çalışanımızın aziz hatırasını saygıyla anıyoruz. Bilimsel eczacılığın 183'üncü yıl dönümünde bütün meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutluyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Törene katılan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren ve beraberindeki öğretim üyeleri de çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Barış Karapaça