Deprem bölgeleri için konteyner ev üretiyorlar

Edirne'de deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için tek yürek olan konteyner ev üreticileri, depremden etkilenen Kahramanmaraş ve 10 ile konteyner yetiştirmek için fazla mesai yapıyor.

TAKİP ET

Edirne merkeze bağlı Karayusuf Köyü'ndeki konteyner ev üreticileri, depremzedeler için tek yürek oldu. Konteyner üreticileri depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak için gece gündüz demeden emek harcıyor. Üreticiler resmi kurum, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin taleplerini karşılamak için canla başla çalışıyor. Üreticiler tüm üretim gücünü deprem bölgesinin ihtiyaçlarının karşılanmasını için kullanıyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için hazırlanan konteyner evler tırlara yüklenerek bölgeye gönderiliyor. Atölyede üretim yapan Şenol Mert, depremzedelerin ihtiyaçları için üretim kapasitesinin artırıldığını belirtti.

Depremin ardından konteyner talepleri gelmeye başladığını aktaran Mert, "Edirne içi siparişleri iptal ettik ve deprem bölgesi için üretime geçtik. Şu an sürekli deprem bölgesine çalışıyoruz. Bende bir konteyner ev bağışında bulundum. Seyyar tuvalette imal edip deprem bölgesine gönderdik. Deprem bölgelerindeki vatandaşların soğuk hava şartlarından korunması için canla başla çalışıyoruz” Dedi.

Depremin ardından başladıkları çalışmalar sonucunda 20 konteyneri bölgeye gönderdiklerini ifade eden Mert, üretimin devam ettiğini aktardı. Üretim ekibine yeni işçilerin de katıldığını söyleyen Mert, mesainin artırıldığını ve izin yapmadan çalıştıklarını dile getirdi.

Daha çok ürün göndermeyi planladıklarının altını çizen Mert, “Oradaki vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardım edip, yaraları sarmaya çalışacağız. Depremzedelere destek vermeye davam edeceğiz. Gelen taleplerin karşılanması için hız kesmeden, aksine üretimi artırarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Barış Karapaça