Edirne Lisesi'nin kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

Edirne Lisesi'nin 167'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Edirne Lisesi'nin kuruluş yıldönümü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin en köklü eğitim kurumlarından Edirne Lisesi’nin 167'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören gerçekleştirildi.

Edirne Lisesi’nin mezunları, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Tören alanına Saraçlar Caddesi boyunca bando çalarak gelen Edirne Lisesi Bando takımı öğrencileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Edirne Lisesi camiası olarak çok mutlu olduklarını belirten Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Atıl Erman, 167'nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirildi.

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde mezunları olduklarını belirten Erman, "Bir başka tabiri ile de Edirne lisesinden yetişenler derneği 92. Yaşına girdi. Diğer taraftan Edirne Lisesi Eğitim Vakfı 34 yaşında. Geleneksel pilav şenlikleri ilk olarak 1944 yılında başladı. Bu sene 80'nci geleneksel şenliğimizi yapıyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde mezunlarımız var. İki kardeş mezunumuzdan biri Şili'de yaşıyor diğeri Vietnam'da. Diğer taraftan Amerika'da Avrupa'nın her yerinde mezunlarımız var. Bu okul kurulduğundan bu yana 18 bini aşkın çağdaş insan yetiştirdik. Bu gün bunlardan yaklaşık 7 bin 500 civarında ki mezunlarımızın hayatta olduğunu kabul ediyoruz.” Dedi.

Erman, Edirne Lisesi camiasının en büyük özelliklerinden birisinin de mezunların okullarına olan bağlılığı ve Pilav gününe Amerika'dan dahi gelenlerinin olduğunu aktardı.

 Törenin ardından bando eşliğinde Edirne Lisesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN