• Haberler
  • Edirne
  • EDİRNE, AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASI İÇİN ADAY İL OLDU

EDİRNE, AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASI İÇİN ADAY İL OLDU

TED Edirne Koleji tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen kürek sporları festivali ile tüm dünyada dikkatler Edirne'ye çevrildi. Gelecek 2024-2025 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Kürek Şampiyonası için Edirne aday il oldu.

EDİRNE, AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASI İÇİN ADAY İL OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024-2025 yıllarında yapılacak Avrupa Kürek Şampiyonası için Türkiye'nin adayı Serhad Şehri Edirne oldu. Meriç Nehri yapısal olarak kürek sporu için doğal parkur olarak nitelendirilirken
Şampiyonaların Edirne'de yapılması halinde Meriç Nehri su sporlarının vazgeçilmez noktası haline gelecek. 
                Geçtiğimiz hafta Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek yarışlarında 1 kupa, 2 altın madalya kazanarak büyük başarıya imza atan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü öğrencileri Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.
                Almanya ve İtalya'nın da talip olduğu 2024-2025 yıllarında yapılacak Avrupa Kürek Şampiyonası için Türkiye'nin adayı Edirne oldu.
                Kürek sporunun kentin turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten TED Edirne Koleji ve Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, TED Edirne Koleji öğrencileri bir yıl gibi kısa bir sürede bu başarıyı elde ettiklerini belirtti.
                Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, 'Bize desteklerinden dolayı Türkiye Kürek Federasyonuna ve Kürek Federasyonu Başkanımız Erhan Ertürk'e yürekten teşekkür ederim. Bize bu konu ile alakalı ciddi destekleri oldu. Yakın zamanda Sapanca Gölü'nde gençler şampiyonasında birinci olan kürek kulübü öğrencilerimiz, bir kupa 2 altın madalya takım halinde kazandılar.  Bu şu demek, bu çocuklar bir yıl gibi kısa bir sürede bu başarıyı elde ettiler.' Dedi.
                'Dünyanın dikkati Edirne'nin üzerinde'
                Geçtiğimiz yıl TED Edirne Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival ile birlikte şampiyonalar için tüm dünyanın dikkatini çektiklerini belirten Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, 'Bununla birlikte geçen sene yaptığımız kürek festivali ve bu sene yapacağımız kürek festivali ile birlikte dikkatler hem Türkiye,  hem Avrupa, hem de dünyada buraya çekilmiş durumda.' İfadelerine yer verdi. 
                'Edirne parkur olma yolunda adım adım ilerliyor'
                Edirne'nin dünyanın kürek parkuru olma yolunda adım adım ilerlediğini belirten Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, 'Türkiye'de bir parkurumuz yoktu. Gençlik Spor Bakanlığı ve Valiliğimizin katkılarıyla burası parkur olma yolunda adım adım ilerliyor. Bu gururu Edirneliler ile birlikte yaşamaktan son derece mutluyuz.' Şeklinde konuştu.
                'Edirne'nin şampiyonaya ev sahipliği yapacağına inanıyorum'
                2024-2025 yıllarında Almanya, İtalya'nın da talip olduğu Avrupa Kürek Şampiyonasına Edirne'nin de aday il olduğunu belirten Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, Edirne'nin şampiyonaya ev sahipliği yapacağına inandığını belirtti.
                Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, 'Haziran ayında bu şampiyonanın burada yapılabilirliğini denetlemek için Avrupa'dan bir heyet gelecek. Buna göre şampiyonaya ev sahipliği yapıp yapamayacağımız konusunda bir karar verilecek. Biz olması yönünde hem federasyon hem bakanlığımız elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ben Edirne'nin şampiyonaya ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Uluslararası Kürek Federasyonu (FİSA) ile kürek sporunun şampiyonaların Edirne yapılması için fikstüre gireceğiz. Bilindiği üzere 1 gün, 1 hafta, 10 gün yapılan bir spor değil. Sürekli yaz-kış yapılan bir spor.' Dedi.

                Şampiyonaların Edirne'de düzenlenmesi halinde kürek federasyonu ve kürek kulüplerinin Edirne'ye taşınacağını belirten Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, Edirne'nin tanıtımına, turizmine gençlerin spora eğiliminde büyük farklar yaratacağını söyledi.
                Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, 'Federasyonumuzdan söz aldık, federasyon merkezi Edirne'ye taşınacak. Yani Türkiye'de ki bütün kulüplerin kulüp başkanları ile görüştüm. Onlarda şampiyonaları antrenmanlarını kulüp merkezlerini Edirne'ye taşıma sözü verdiler. Bu da Edirne'nin tanıtımına, turizmine gençlerin spora eğiliminde büyük farklar yaratacak. Bu gururu da paylaşmaktan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü olarak ön ayak olmaktan devletimizin bize verdiği destekten dolayı hem mutluyuz hem de gururluyuz. Desteği olan herkese çok çok teşekkür ediyoruz.' Şeklinde konuştu.