İtfaiye ekiplerinden eğitim

Edirne'de itfaiye ekipleri tarafından biçerdöver operatörlerine, balya makinesi sahiplerine ve il tarım müdürlüğü personeline acil durum karşısında yangın önleme ve müdahale eğitimi verildi.

İtfaiye ekiplerinden eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim, İl Tarım Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yangına müdahale hakkında sunum yapıldı.

 Eğitimlerin ardından İl Tarım Müdürlüğü binasının bahçesinde yakılan ateş söndürüldü ve yangın söndürme tüpü kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt  yaptığı konuşmada, “yasak olmasına rağmen anız yakma olayları ile çok sık karşılaşılmaktadır. Anız yakılmasıyla ilgili olarak tebliğ hazırlandığını belirten İl Müdürümüz biçerdöverlerde yangın söndürme tüpü bulundurulması zorunlu olduğunu ve anız yakmanın büyük cezaları olduğunu söyledi. Anız yakmanın toprağa ve dolayısıyla ekilen ürünlere zarar verdiğini, traktör ve biçerdöver sürücülerine de araçlarında mutlaka yangın söndürme tüplerinin hazır bulunması gerektiğini söyleyen İl Müdürümüz anız yangınlarının telafisi zor sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, Yangınlar her yıl milyonlarca liralık maddi zarara neden oluyor. Anız yangınları, orman yangınlarına, telefon ve enerji iletim hatlarının yanmasına yol açabiliyor. Anız yangınları ile birlikte hasat edilmemiş komşu tarlalara yangın sıçraması, yakın köylerdeki hayvan barınaklarının ve yerleşim birimlerinin yanması gibi birçok riski de ortaya çıkarıyor.” dedi.

Bayazıt, anız yangınlarının toprak içerisindeki faydalı canlıların ve topraktaki organik maddenin yanarak yok olmasına neden olduğunu belirtti.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde bina ve tesislerin kullanımı sırasında gerçekleşebilecek yangınlarda can ve mal kaybını önlemek amacıyla uygulanması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitimde yangına müdahale yöntemi, çıkabilecek bir yangında yangın söndürme tüpü ile müdahale yöntemi, yangın söndürme dolaplarının kullanımı, LPG tüpü ve doğalgaz yangınlarına müdahale, yangın sırasında gaz akışının kesilmesi, yangın esnasında binada bulunanların tahliyesi ve kurtarma yöntemleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Çıkan bir yangına nasıl müdahale edileceğinin anlatıldığı eğitimde, binanın bahçesinde yakılan ateş söndürüldü. Katılımcılara yangın tüpünün nasıl kullanılacağı da gösterildi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ