Yurtdışından gelen yardımlar Edirne'de toplanıyor

6 Şubat gecesi Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen depremin arından tüm yurtta vatandaşlar yardım etmek üzere tek yürek oldu. Ülke dışından gelen yardımlar yardım bölgesine gitmeden önce Edirne'de toplanıyor.

Yurtdışından gelen yardımlar Edirne'de toplanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke dışından gelen yardımlar Edirne’de toplanıyor. Asrın felaketini yaşayan Türkiye’ye ülke dışından da yardımlar geliyor. Avrupa’dan karayolu ile gelen yardımlar deprem bölgesine gitmeden önce Edirne’de toplanıyor.

Toplanan ayni yardımlar, Edirne’deki Toprak Mahsulleri Ofisi’nde tasnif edilip tekrar paketleniyor. Ülke dışından Edirne’ye şuana kadar 600’e yakın yardım TIR’ı giriş yaptı.

Yaşanan depremler sonrasında Türkiye’ye dünyanın birçok noktasından yardımlar gelmeye başladı. Başta Avrupa’da yaşayan Türklerden gelen yardımlar yurda Edirne’den giriş yapıyor. Karayolu ile gelen yardım TIR’ları Edirne’de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devasa depolarına geliyor. Burada tasnif ediliyor.

Paketler, kıyafet mi, yiyecek mi ya da başka bir yaşam malzemesi mi var? Bunlar belirleniyor. Ardından da malzemeler sınıflandırılıyor ve tekrar paketleniyor. Sonrasında da paketlenen yardım malzemeleri, TIR’lara yüklenerek AFAD'ın koordinasyonuyla deprem bölgesine gönderiliyor.

Bulgaristan vatandaşı Nedim Ahmet, Avusturya’dan 6 yardım tırı geldiklerini söyledi ve şöyle devam etti:

"Avusturya'dan 6 tır geldik. Çocuk bezi, battaniye, yorgan, erkek ve kadın elbiseleri getirdik. Herkes gönlünden ne koptuysa getirdi. Kapıkule'ye geldiğimizde bizi yan tarafa alıyorlar. Daha sonra gümrük binasında kim nereye gidecek onu öğreniyoruz. Polis eşliğinde depoya geldik. Burada ürünleri boşaltacağız. Depremi duyunca biz de acı hissettik. Oradaki arkadaşlara Allah sabır versin"