Bin 216 depremzede Edirne'de misafir ediliyor

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Aksal, 10 ilde meydana gelen depremde yaşadıkları konutları zarar gören bin 216 depremzedenin Edirne'de olduğunu belirtti.

Bin 216 depremzede Edirne'de misafir ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de bin 216 depremzede bulunduğunu açıkladı.

Aksal, “Edirne’de şuan resmi olarak 1216 depremzede var. Çoğu otellerde kalıyor. Kredi yurtlar kurumunda da kalanlar var. Edirne’de depremzedeler için planlamalar yapılıyor. Kapılarını depremzedelere açan ailelere de teşekkür ediyorum.” Dedi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren teşkilat olarak sahada olduklarını belirten Aksal, başta Edirneliler olmak üzere yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Aksal, yaşanan depremin dünyada benzeri olmadığını vurguladı.

Dünya tarihinde aynı gün içinde 7,5’in üzerinde iki tane büyük deprem yaşayan başka bir ülkenin olmadığını söyleyen Aksal, “Şiddet olarak da dünyada yaşanan en büyük depremlerden bir tanesini yaşıyoruz. Kayıplarımız var. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan sabırlar diliyorum. Türk milleti her zaman olduğu gibi zor zamanlarda yine kenetlenmesini biliyor. Birlik beraberlik içinde depremin olduğu ilk andan beri devlet, millet, STK'lar el ele bir mücadele ediyor.” Şeklinde konuştu.

Hala kurtarma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Aksal, “Daha hala enkaz altında kurtarmalar gerçekleştiriliyor. İnşallah kurtarma çalışmaları devam edecek. Herkes çok çalışıyor. Edirne'mizden de AFAD ekipleri ve kurtarma ekipleri bölgeye gitti. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de seferberlik vardı. Edirne’nin en ücra köşesinde Lalapaşa’nın, Süloğlu’nun köylerinde insanlar birlik beraberlik içinde yardıma koştu.” Dedi.

Devletin tüm gücüyle seferber olduğunu belirten Aksal, “Birlik beraberlik içerisinde bölgede çalışmalar sürdürüyor. Felaket çok büyük. Bu zor günlerinde üstesinden geleceğiz. Umutsuzluğa kapılmamak her zaman umudumuzu korumamız gerek. Hiç şüphesiz ki giden canları geri getirmemiz mümkün değil. Ama onun haricinde bütün yaralar sarılacaktır. Hatay’daki TOKİ konutlarında hiçbir hasar mevcut değil. Vatandaşlar sağlam raporu alarak konutlara tekrar yerleştirildi.” Şeklinde konuştu.

Devletin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sahada olduğunu yineleyen Aksal, “Deprem bölgesindeki bütün illeri ziyaret etti. Biz milletvekilleri olarak ilk günden beri sahadayız. Yine bakanlarımız biliyorsunuz sahadalar. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ama tabii ki her zaman en büyük fedakârlığı yapan, en büyük desteği veren bizim vatandaşlarımız. Yani Edirne’den bölgeye tırlar, arkası arkasına geldi. Hala ihtiyaç var.Yardımlara devam edelim. Ama tabii ki artık yardımın boyutu değişti. Daha çok gönderilecek yardımların kuru gıda türünde olması, dayanıklı gıdalar türünde olması çok önemli.” İfadelerine yer verdi.

Sosyal medyada bazı vatandaşların yıpratıcı açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Aksal, “Gerçekten zaman onun zaman değil. Bu millet feraset sahibi. Kimin çalıştığını, kimin onun yanında olduğunu, kimin bu zor günlerde fitne fesat peşinde olduğunu gayet iyi biliyor.” Dedi.

                Toplantıya AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, il ve merkez ilçe yöneticileri katıldı.
Muhabir

HABER MERKEZİ