'Yunanistan, Ülkücü Hareket'in sabrını sınamasın'

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş, son günlerde Yunanistan medyasında çıkan Ülkü Ocakları haberleri hakkında açıklamalarda bulundu. Edirne kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla açıklamalarda bulunan Şahinbaş, 'Yunanistan, Ülkücü Hareket'in sabrını sınamasın' ifadelerini kullandı.

'Yunanistan, Ülkücü Hareket'in sabrını sınamasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan'ın yerel haber siteleri ve ulusal basınının son zamanlarda Ülkü Ocakları hakkında asılsızca iddialarda bulunduğunu ifade eden Şahinbaş, haberlerin Türk halkının sabrını taşırdığını dile getirdi. Haberlerin sebebinin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'Denizlerdeki Misakımillimiz' adlı haritayı hediye etmesinden dolayı olduğunu vurguladı. Yunan medyasını sert bir şekilde eleştiren Şahinbaş, Yunan yerel basınında kendisi hakkında asılsız haberler çıkardığını ifade etti.

Yunanistan'a '˜şımarık çocuk' benzetmesinde bulunan Şahinbaş, 'Yunanistan yaptığı açıklamalar ve davranışlarıyla Ülkücü Hareket'in sabrını sınamasın. Yunanistan, AB'nin ve ona arka çıkan ABD'nin arkasına sığınmasın. Liderimizin de ifade ettiği gibi 'Hiç kimse sabrımızı sınamasın, gücümüzü denemeye kalkışmasın. Aksi halde İstanbul'daki köprüleri bombalamayı hayal edenler, yeri gelirse Atina'nın başlarına yıkıldığını, Ege sularının ne kadar serin ne kadar derin olduğunu ağır bedeller ödeyerek göreceklerdir.' İfadelerine yer verdi.

            An ve an Yunanistan'ın medyasını takip ettiklerini söyleyen Şahinbaş, 'Yaptıklarımızla da Yunanistan'a da rahatsızlık verip uykularını kaçırmasına sebep olmaya devam edeceğiz. Bunu da tüm kamuoyuna bildirmekteyiz.' Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ebru Yıldız Günenç