• Haberler
  • Edirne
  • Vatandaşlar Tarihi çarşıların doğal serinliğiyle ferahlıyor

Vatandaşlar Tarihi çarşıların doğal serinliğiyle ferahlıyor

Termometrelerin 35 derecenin üzerinde olduğu Edirne'de vatandaşlar, alışveriş için dışarıya göre çok daha serin olan tarihi çarşıları tercih ediyor.

Vatandaşlar Tarihi çarşıların doğal serinliğiyle ferahlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’deki asırlık çarşılar doğal serinliğiyle ön plana çıkıyor. Vatandaşlar doğal serinliğiyle ferahlatan Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda yoğunluk oluşturuyor.Edirne’nin merkezinde, Saraçlar Caddesi ile Kapıkule’ye giden yolun köşesinde bulunan Ali Paşa Çarşısını, Hersekli Semiz Ali Paşa 1560 yılında yaptırıldı.

Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafı Ahmet Duran, havaların sıcak olması dolayısıyla vatandaşların tarihi çarşılara hem alışveriş hem de serinlemek için geldiğini söyledi.Yoğunluktan memnun olduklarını belirten Duran, çarşıda yapısı dolayısıyla doğal bir serinliğin olduğunu aktardı.

Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafı Mehmet Dağdelen de sıcaktan bunalan vatandaşların çarşıya geldiğini ifade etti ve şunları söyledi."Dışarıda hava sıcaklığı 40 derece olduğu için sıcaktan bunalan insanlar soluğu serin yerlerde alıyor. Bankada ya da dışarıda işi olan yerli halk da dışarının sıcağından kaçmak için 5 dakika da olsa serinlemek için tarihi çarşımızı tercih ediyor. Sıcaktan bunalan turistler de gelip burada dolaşıyor. Tercih edilen bir çarşı burası. Sıcaktan bunalanlar soluğu Alipaşa Çarşısı'nda alıyor diyebiliriz. Yerli halk olarak da turistler de dışarıya çıkan herkes mutlaka tarihi çarşımıza uğruyor"

İstanbul’dan gelen Güzide Ulukanoğlu ise, “Misafirlerim vardı onları gezdirmeye geldik. Ama dışarıda aşırı derece bir sıcak var. Atalarımızın bize bıraktığı mirastan yararlanmak için bizde kendimizi kapalı çarşıya attık. Kullanılan malzeme gereği yazın serin kışın sıcak tutuyor. Bu yüzden aslında buralar bizim kaçış mekanımız.” Dedi.Barış Karapaça