Vali Kırbıyık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Selimiye Camii'ine kasım ayında başlayan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Mimar Sinan'ın '˜Ustalık eserim' dediği 447 yıllık Selimiye Camii'inde ki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Kırbıyık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 2021 yılının Kasım ayında restorasyonuna başlanan 447 yıllık tarihi Selimiye Camii'inde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Mimar Sinan'ın '˜Ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'inde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kırbıyık, yetlililerden bilgi aldı.

                Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kırbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile birlikte Selimiye Camii'nin minaresine çıkarak yetkililerden bilgi aldı. Minareden gün batımını izleyen Vali Kırbıyık incelemelerin ardından eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile birlikte Selimiye Camii'nin minaresine çıkarak çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kırbıyık, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve minareden gün batımını izledi. Vali Kırbıyık incelemelerin ardından eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte Türk ve İslam Eserleri, Selimiye Vakıf Eserleri ve Selimiye Yazma Eserleri Müzeleri ile restorasyon çalışmaları süren Makedon Saat Kulesi ve tarihi mezar taşları sergi alanını gezdi. Burada yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kırbıyık, restorasyonların hangi aşamada olduğunu yerinde inceledi.

2021 yılının Kasım ayında başlayan Selimiye Camii'nin restorasyon çalışmaları çerçevesinde

minarenin en ucundan zemine kadar her şey elden geçecek. Kurşun kaplamaları, minareleri, hat yazıları ve zarar gören yazı yapıları bozulmadan yenilenecek.