Yarı olimpik yüzme havuzunda ilk kulaçlar atıldı

Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu hizmet vermeye başladı.

Yarı olimpik yüzme havuzunda ilk kulaçlar atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, yarı olimpik yüzme havuzunda ilk kulaçların atıldığı deneme kursunu ziyaret etti.

Havuzun resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade eden Helvacıoğlu, olimpik yüzme havuzumuzda ilk kulaçların atılmaya başladığını belirtti.

Yüzme kursuna rekor sayıda başvuru yapıldığını aktaran Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"1500 başvuruya gidiyoruz. Keşan'da yüzme bilmeyen kalmayacak. Birlikte çok güzel işler başarmaya devam ediyoruz. Keşan'da yüzme bilmeyen kalmaması için mücadele edeceğiz. Gençlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Keşan'ımıza sportif yatırımlarla değer katıyoruz. Keşan'ımıza değer katan yatırımlarımızdan olan olimpik havuzumuz tamamlandı ve deneme kursları ile ilk kulaçlar atılmaya başlandı."

Helvacıoğlu, Keşan'da yaşayan vatandaşların spor yapabilmeleri için tesis ve sportif alanlar kazandırmaya devam ettiklerini belirtti.

- Edirne Belediyesi ile Xining Belediyesi kardeş şehir oldu

Edirne Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Qinghai Bölgesi Xining Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2022 tarihinde Çin'in Xining Şehri'nde "2022 Qinghai Ekolojik Medeniyetler Uluslararası Değişim ve İşbirliği Forumu" gerçekleştirildi.

Dünyadaki diğer ülkeler, insan ve doğa bütününde bir yaşam inşa etmek, ekolojik uygarlığın ve ekonomik yapının koordineli gelişimi ve insan ve doğanın uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması ile sürdürülebilir kalkınmanın izini sürmek konularının ele alındığı foruma Pakistan, Uruguay, Myanmar, Güney Afrika dahil 13 ülkeden 26 Çin diplomatik elçisi ve birçok uluslararası kuruluş ve çok uluslu şirket temsilcisi katıldı.

Programda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Xining Belediye Başkanı Kong Lingdong'un konuşmaları ve ardından kardeş şehir protokolünü imzalamaları video konferans yoluyla katılımcılara sunuldu.

Forumda aynı zamanda Edirne'yi tarihi, kültürel, sosyolojik ve turistik olarak tanıtan videolar da yayınlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürkan, Xining Belediyesi ile kardeş şehir belediye mutabakatını imzaladığını belirtti.

Mutabakatın hayırlı olmasını dileyen Gürkan, "Buradan Edirne'den Xining Belediye Başkanına ve Xining halkına bundan sonra sürdüreceğimiz ekonomi, kültür, sanat, spor ve tüm karşılıklı ilişkilerde en derin selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Xining Belediye Başkanı Kong Lingdong da Edirne Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.