Vali Kırbıyık, sandık başına ailesiyle gitti

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ailesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri oyunu kullandı.

Vali Kırbıyık, sandık başına ailesiyle gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

             Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ve çocuğu Sude Kırbıyık Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için oyunu Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda kullandı.

                Oy kullanmadan önce vatandaşlarla selamlaşan Kırbıyık, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Oy kullanma işlemi sonrası açıklamalarda bulunan Kırbıyık, seçim sonuçlarının Türk Milleti için hayırlı olmasını temenni etti.

                Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri sandık başına gidildiğini hatırlatan Kırbıyık, "Şehrimizde de seçimi sabah 08.00 itibari ile oy verme süreci sorunsuz bir şekilde başladı. Ben şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

                Kent genelindeki sandık sayısını açıklayan Kırbıyık, bin 39 sandığın bulunduğunu anlattı ve şunları kaydetti: "Bin 20 tanesi okullarımız ve diğer sandık bölgelerimizde, 9 tanesi mobil sandık şeklinde, sandıklara gelemeyecek olan engelli ve sağlık problemi olan kişilere ilişkin. Onların evlerine götürüyoruz.  6 tanesi kapılarda 3 tanesi ise cezaevlerinde olmak üzere toplam 1039 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor"

                Kırbıyık, Edirne genelinde 319 bin 723 seçmen olduğunu ve Vatandaşların sabah saatlerinden itibaren şenlik havasında oy kullanmak için okullara gittiğini aktardı.

                Valilik olarak temel görevlerinin seçimlerin güvenliğini tahsis etmek olduğundan bahseden Kırbıyık, "Bu kapsamda da 20 bin 80 kolluk personeli ile görevimizin başındayız. Gerek propaganda döneminde gerek bugün oy verme işlemi sırasında gerek oy verme işlemi sonrasından tüm güvenlik tedbirlerimizi almış durumdayız. Arkadaşlarımız konuyu takip ediyorlar. Tekrar seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bugün özel bir gün, Anneler Günü. Bu vesileyle tüm annelerimizin de anneler gününü özellikle tebrik ediyorum” dedi.

                Edirne’de bin 39 sandıkta 319 bin 723 seçmen oy kullanıyor. Seçimlerde güven ortamının sağlanması için 20bin 80 kolluk kuvveti sahada görev yapıyor.
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN