Yavru kedi mahsur kaldığı yerden duyarlı vatandaş sayesinde kurtuldu

                Edirne'de Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri için Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Okulu'nda görevli olan İsmail Budak, ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için ağaca tırmanarak kurtardı.

Yavru kedi mahsur kaldığı yerden duyarlı vatandaş sayesinde kurtuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne'de ağacın tepesinde mahsur kalan kedinin kurtarılması için itfaiye ekiplerini arayan İsmail Budak, ekipler gelmeyince yüreği dayanmadı ve hayatını tehlikeye atarak ağaca tırmandı.

Oy kullanmak için okula gelen vatandaşlar, ağaçtan inmek için çırpınan yavru kedinin sesini duyunca seferber oldu. Kediyi kurtarmak için çalışma yapan vatandaşlar, itfaiyenin gelmesini bekledi. İtfaiye gelmeyince ağaca çıkan İsmail Budak, yaptığı örnek davranışla büyük alkış topladı.

Yavrusu mahsur kalan anne kedi ise, bir süre meraklı gözlerle adamın ağaca çıkmasını izledikten sonra dayanamayıp, yanına koştu. Yavrusunun kurtarılması sonrası sevinci gözlerine yansıyan anne kedi, kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.  

"Yollar kapalı yoğunluk var dediler gelmediler"

İtfaiyeyi aradığını fakat olumlu cevap alamadığını söyleyen Budak,"Yollar kapalı yoğunluk var dediler gelmediler. Mecburen yavru kediyi kendimiz kurtarmak zorunda kaldık. Ağaca tırmanarak kurtardım ayaklarım falan hep soyuldu yara içinde kaldı. Bir kedi bir insan o da bir canlı neticesinde. İnsanın yüreği dayanmaz. Ben de çıktım kurtardım. Vatandaşlar da yavru kediyi kurtardığım için alkışlamaya başladılar" dedi.

" Kedi yavrusunu kurtarmak için arkamdan ağaca tırmandı "

Ağaca tırmandıktan sonra kedinin annesinin de yanına geldiğini söyleyen Budak,  "Daha önce gelmedi ben çıkınca cesaret alarak yukarı ağaca tırmandı. Duygulandık. Bir anne, yavrusuna zarar vereceğiz sanıp arkamdan gelmesi ve kurtarmak için yardım etmek istemesi karşısında duygulanmamak elde değil. Anneler Günü dolayısıyla bu da bir mesaj olsun. Kedi yavrusunu kurtarmak için arkamdan ağaca tırmandı" ifadelerine yer verdi. 

KUMRU ÖNGÜN