VALİ KIRBIYIK GÖREVE BAŞLADI

Resmi Gazete de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan valilik kararnamesi doğrultusunda Edirne Valiliğine görevlendirilen İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık düzenlenen tören sonrası göreve başladı.

VALİ KIRBIYIK GÖREVE BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Edirne Valiliğine görevlendirilen İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne Valiliği bahçesinde düzenlenen tören sonrası göreve başladı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı ilk olarak öğrenciler karşıladı. Çiçekle karşıladığı Vali Kırbıyık, ilk fotoğrafı öğrencilerle çektirdi.

 Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili birimler tarafından karşılanan Vali Kırbıyık, selamlaşmanın ardından gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.

Vali Kırbıyık; 'Atanmış değil adanmış bir anlayışla çalışarak,her vatandaşımızın yüreğine dokunmaya çalışacağız. Osmanlı gibi büyük bir medeniyete yaklaşık bir asır boyunca payitahtlık ve başkentlik yapmış bu kadim şehre hizmet etmek büyük bir şeref. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete 'de yayımlanan valilik kararnamesiyle Edirne Valiliğine atanan İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık valilik bahçesinde düzenlenen törenle karşılandı. Bu onurlu görevi şahsıma güvenerek tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 4 yıldır birlikte çalıştığım İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya şükranlarımı sunuyorum' dedi.

 

Osmanlıya başkentlik yapmış Edirne'nin Cumhuriyet dönemi için son derece müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Vali Kırbıyık, 'Arif Nihat Asya'nın Edirne kasidesinde en veciz şekilde ifade ettiği gibi Edirne denince akıllara Türk'ün Trakya'daki tapusu gelmektedir. Selimiye, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami gibi sayısız tarihi ve kültürel varlıkları, sahip olduğu eşsiz konum, iki ülkeyle komşu olmanın getirdiği ayrıcalıklar, tarımsal üretim potansiyeli, ticaret, eğitim, sağlık gibi alanlarda attığı güçlü ve kararlı adımlarla hızlı bir şekilde marka şehir olma yolunda ilerleyen Edirne'miz muhteşem bir potansiyele sahiptir' şeklinde konuştu.

 

                En büyük görevlerinden birinin Edirne'nin geleceğini hep birlikte planlamak olduğunu vurgulayan Vali Kırbıyık, 'Bu noktada bizlere düşen Edirne'yi yeniden keşfetmek değildir. Bizlere düşen bu kadim serhat şehrinin geleceğini hep birlikte planlamaktır. Gelecek nesillere huzurla yaşanılacak, sosyal ve ekonomik refahın sağlandığı, insanların bu şehirden ayrılmak istemeyeceği bir iklimin hakim kılındığı bir şehri hep birlikte planlamamız gerekiyor. Şunu ifade etmek isterim. Elbette ki bu planlamayı tek başımıza yapacak değiliz. Şehrin tüm dinamikleriyle birlikte el ele verip, ortaya sinerji koyup, bir enerji koyup, bir akıl koyup bu şehri daha iyi yerlere daha iyi noktalara, daha güzel noktalara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti il temsilcilerimiz, muhtarlıklarımız. meslek odalarımız ve diğer sayamadığım tüm dinamiklerle birlikte tam bir uyum, tam bir koordinasyon içerisinde Edirne'nin geleceği için var gücümüzle bundan sonra gayret edeceğimizi bilmenizi istiyoruz' ifadelerini kullandı.

    Takip ve koordinasyon görevine önem verdiklerini söyleyen Vali Kırbıyık, kentte kamu düzenini ve güvenliği bozacak olumsuzluklara karşı her türlü tedbiri almaya hazır olduklarını söyledi.

                Edirne Valiliği görevi boyunca en elzem noktanın samimiyet ve çalışmak olduğunu ifade eden Vali Kırbıyık, gayreti, samimiyeti hep birlikte istişareye önem verecek şekilde ortaya koymaya devam edeceklerini dile getirdi.

                Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından makamına geçerek göreve başlama yazısını imzaladı.
Umut Poyraz-Emir Can Güllü