1919 KİŞİ AYNI ANDA HALAY ÇEKTİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Edirne'de düzenlenen etkinlikte saat 19.19'u gösterdiği anda 1919 kişi aynı anda halay çekti.

1919 KİŞİ AYNI ANDA HALAY ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. Kutlamaya katılan vatandaşlar oyun havalarıyla eşliğinde dans etti.

                19 Mayıs 1919'da 9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile yapılan yolculuk sonrası Samsun'a ulaşması esinlenilerek gerçekleştirilen etkinlikte 1919 kişi aynı anda halay çekti. Etkinliğe katılan herkes bu anlamlı günü halay eşliğinde coşkuyla kutladı.

                Etkinliğe katılan Rumeli Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Dörtler, 'Halkın içinde bir coşku oluştu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir araya gelme fırsatı bulduk. Bir anda açık alanlarda maskenin kalkması da halkın yoğun ilgisine sebep oldu. Bugün burada çok güzel bir kutlama oldu. Küçük büyük herkes kutlamalara katıldı. Şehrimize ve bayramımıza yakışır bir kutlama yaptık. Daha önce yaptığımız toplantılarda gençlik spor müdürlüğümüzün isteği üzerine 1919 kişinin aynı anda kasap oyunu oynamasını hedeflemiştik. Biz bu sayıya ulaştık. Çok yoğun bir ilgi vardı. Çok güzel bir program oldu' ifadelerine kullandı.

                Edirne'ye Almanya'dan turist olarak gezmeye gelen vatandaşlardan Cemile Artim, etkinliği bayram coşkusuyla kutladıklarını ve çok eğlendiklerini belirtti.

Barış Karapaça