bisikletçiler üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesini bekliyor

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Edirne'deki bisiklet kiralayıcıları sezona kötü başladı. Müşterilerinin çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğunu belirten bisiklet kiralama işi yapan Gültekin Berber, işlerin durgun geçtiğini ifade etti.

bisikletçiler üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesini bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçildi. Kentteki bisiklet kiralayıcıları öğrencilerin olmayışından olumsuz etkilendi. Hava sıcaklıklarının artması sezon başladı. Ancak bisiklet kiralayıcıları hem yaşanan depremler hem de Ramazan ayı olması dolayısıyla sezonun açılışından beklediğini bulamadı.

Müşterilerinin çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğunu belirten bisiklet kiralama işi yapan Gültekin Berber, işlerin durgun geçtiğini ifade etti. Üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime geçmesini beklediklerini söyleyen Berber, "Havalar bu yıl çok soğuk gitmedi ama sezona yeni yeni hazırlanıyoruz. Zaten Mart ayının son haftası Nisan başı gibi sezonu açmış oluyoruz. Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle beraber işlerin düzeleceğini düşünüyorum.Normalde hafta sonu hareketlilik oluyordu ama Ramazan Mart ayına denk geldiği için çok fazla talep olmuyor.Geçen sene Nisan gibi sezona başladık okullar daaçıktı.Nisan ayına yaklaştıkama bir hareketlilik yok. Bisiklet sektörü artık bitmeye başladı" dedi.

Berber, Edirne'de hızlı trenin faaliyete geçmesiyle birlikte turist hareketliliğinin de artmasını beklediklerini ve çalışma sürecinde çekilen zahmetin karşılığının daha sonra alınacağını ifade etti. Kumru Öngün

 

KUMRU ÖNGÜN