Uygulama 1 Ocak itibariyle başlıyor

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak 2023'te başlıyor.

Uygulama 1 Ocak itibariyle başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın, 1 Ekim'de uygulamaya geçmesi planlanmıştı. Hazırlıklarının tamamlanmaması nedeniyle ertelenen karar, 1 Ocak 2023 itibariyle uygulanmaya başlanacak.

İş yeri sahipleri haftada bir gün belirledikleri bir günde dükkânlarını kapatarak izin yapacak. 1 Ocak itibariyle başlayacak uygulamayı üç kez ihlal eden iş yeri sahiplerinin ruhsatları iptal ettirilecek.

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ocak itibariyle haftanın bir günü kapalı olacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte haftada bir gün berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağını belirtti.

Kararın 1 Ocak itibariyle uygulanacağını hatırlatan Gül, ihlal eden iş yeri sahiplerinin ilk ihlalde para cezası uygulanacağını, 3’üncü ihlal de ise ruhsat iptalinin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde 2023 yılı itibariyle Edirne’de berber ve kuaförler Pazar günleri kapalı olacak.

Barış Karapaça