Geri dönüşüme katkı sağlayan Ayaz, hayalindeki atölyeyi açtı

Eskimiş kıyafetleri boyayarak geri dönüşüme kazandıran genç girişimci Emine Ayaz, hayalindeki atölyeyi açmanın mutluluğunu yaşıyor.  Hobi olarak eskimiş kıyafetlerini boyayan ve geri dönüşüme kazandıran Emine Ayaz, zamanla kendisini geliştirerek hayalindeki işi kurdu.

Geri dönüşüme katkı sağlayan Ayaz, hayalindeki atölyeyi açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanatla zanaatı birleştiren Emine Ayaz, eskimiş kıyafetleri ve ayakkabıları boyayarak ortaya hem geri dönüşüme katkı sağlıyor hem de bir birinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Hobi olarak başladığı işi meslek haline getiren Ayaz’ın ürünleri de yoğun ilgi görüyor.

Eskimeye yüz tutmuş ürünleri kişiye özel tasarımlarla günümüze uyarlayarak kullanılabilir hale getiren Ayaz, çevredekilerin de takdirini topluyor.

Kişiye özel tasarımlar yaptığını belirten Emine Ayaz, “Buradaki bütün ürünlerin tasarımı bana aittir. Boyamalarını ben yaptım. Atölyemde kişiye özel tasarımlar yapıyorum. Bundan bir 6-7 yıl önce ayakkabılarımı boyamakla başladım. Daha sonra böyle bir işin olduğunu fark ettim. Türkiye de bunun örnekleri var. Önce kendi ayakkabılarımı boyayarak başladım. Daha sonra ceketimi boyadım, çantamı boyadım bu böyle büyüdü gitti. İnsanların merakı oldu. Bu işi profesyonelliğe dökmek gerekiyordu ve bende özel siparişler almaya başladım” ifadelerine yer verdi.

Üniversite yıllarında harçlığını resim çizerek kazandığını hatırlatan Ayaz, resim çizmeyi hiç bırakmadan kendisini geliştirdiğini ve bu günlere geldiğini söyledi. Resim çizmenin yanında dikiş işini de öğrendiğini aktaran Ayaz, sanatla zanaatı birleştirerek, sanatın giyilebilir olması için uğraş verdiğini ifade etti.

"Herkes kendi tasarımını ortaya çıkarabilir"

Müşterilerin kendi ürünlerini getirdiğini ve özel tasarımlar istediğini belirten Ayaz, “Müşteriler kendisi bir tasarım istiyor ben onu çiziyorum. Bazıları ise tasarımını tamamen bana bırakıyor. Bu şekilde bende eşyasını kişiselleştirmiş oluyorum. Kişilerde memnun kalıyorlar. Sürdürülebilirliği ben en eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Sanatımı zanaat ile birleştiriyorum. Dolayısıyla kişilerin çok hoşuna gidiyor. Ürünlerimi pazarlarda stant kurup satıyordum. İnsanlar çok beğendiler. Bende atölyeye dönmeye karar verdim. Ayın belirli günlerinde kişiler ürünlerini gelip burada kendileri boyayabilecekler. Belirli kurallar çerçevesinde benim malzemelerimi kullanarak tasarımlarını yapabilecekler. Burada hem etkinlik olmuş olacak hem de sanatla birlikte sosyalleşmiş olacaklar" şeklinde açıklamada bulundu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN