Üniversiteli genç, depremzede çocukları sevindirdi

Üniversite Öğrencisi Aleyna Yurdakul, Ramazan Bayramı öncesi kentte bulunan depremzede çocukları unutmadı. Yurdakul, yardımseverlerden topladığı maddi destekle minik afetzedelere bayramlık aldı.

Üniversiteli genç, depremzede çocukları sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye tek yürek oldu. Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları kapsamında afetzedeler için çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi’nde eğitim gören Aleyna Yurdakul Ramazan Bayramı öncesi kentte bulunan depremzede çocukları unutmadı. Yurdakul yardımseverlerden topladığı maddi destekle minik afetzedelere için alışveriş yaptı. Afetzedelerin evlerine giden Yurdakul, Ramazan Bayramı’nı kutladı ve çocuklara hediye verdi.

Bu sene buruk bir bayram geçireceklerini belirten Yurdakul, çocukların bir nebzede olsa gülümsemesi için onlara hediye verdiğini aktardı.

              “Afetzede çocuklarla bayramlaşıp 23 Nisan bayramlarını kutladık”

              Depremzedelerin maddi yardımın dışında manevi yardıma da ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yurdakul, “Bireysel olarak bu işin içine girdim ben onların kardeşleri, kızları ve çocukların Aleyna ablaları olacağım. Eksiklerine gidereceğim elimden geldikçe onlara yardım edeceğim. Edirne’de benim ilgilendiğim 50’ye yakın depremzede ailem var. Bugün bayram alışverişi yaptık. Çocuklar için bayramlık kıyafetler aldık. Çocuklarla bayramlaşıp 23 Nisan bayramlarını da kutladık. Onlar benim ailem oldu. Keşke böyle bir olayla tanışmasaydık farklı ve güzel bir şekilde bir araya gelseydik. Onları tanıdığım için çok mutluyum. Edirne halkına çok teşekkür ederim maddi ve manevi yardımlarınızı esirgemeyin doğru yerlere yardımları ulaştırıyorum.” Dedi.

              “Edirne halkı bizi bağrına bastı”

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinden gelen depremzede Esen Korkmaz, Ramazan Bayramı’nın depremlerden nedeniyle en zor bayramlardan birisi olacağını söyledi.

              Korkmaz, Edirnelilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

"Edirne halkı bizi bağrına bastı. Hem komşularımız hem de gittiğimiz esnaflar bize çok yardımcı oldu. Bu süreci daha kolay atlatmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. Bu şekilde yardımseverlerin destekleri ve ziyaretleri ile mutlu oluyoruz. Çünkü akrabalarımızdan uzakta ilk bayramımız olacak. Bu yüzden onların destekleri bizlere moral oldu" dedi.

              Hatay Antakya'dan Edirne’ye gelen depremzede Özlem Olgar ise “Burada hala iyi insanların var olduğunu bilmek bizleri çok mutlu ediyor. Bugüne kadar müthiş yürekli inanlar tanıdım. Bu yüzden bizim normal hayata dönme sürecimizde bunun çok etkisi oldu.” İfadelerini kullandı.

Barış Karapaça