Üniversite öğrencileri tatbikat sonrası AFAD Gönüllüsü oldu

Üniversite öğrencilerinin katılımıyla deprem ve afetlere karşı hazırlanan planlama doğrultusunda tatbikat gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencileri tatbikat sonrası AFAD Gönüllüsü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite öğrencileri, AFAD, İtfaiye, 112 Acil Sağlık görevlileri ve UMKE ekiplerinin katılımlarıyla Ayşekadın Yerleşkesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi önünde tatbikat gerçekleştirildi.

                Gerçeğini aratmayan tatbikat Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde tüm personel ve öğrencilerin katılımı yapıldı. Tatbikatın ardından birçok üniversite öğrencisi AFAD gönüllüsü oldu.

                Gerçekleştirilen tatbikat kapsamında senaryo gereği deprem, yangın gibi afetlere hazırlık çerçevesinde "çök kapan" taktiği ile bir süre bekledikten sonra içeriden tahliye edilmesi ile başladı. İçeride mahsur kalan bir kişi AFAD ve üniversitenin arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.

                İtfaiye ekipleri mutfakta çıkan yangına müdahale yaparak dumandan etkilenen ve mahsur kalan bir kişiyi bulunduğu yerden kurtardı. Afetten etkilenenler ve yaralılar senaryo çerçevesinde yapılan ilk müdahale sonrasında ambulansa bindirildi.

                Tatbikat çerçevesinde açıklamalarda bulunan Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel, '26'ncı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldik. Ülkemizin yüzde 66 gibi bir oranında karşı karşıya kalacağı düşünüldüğünde bu bilinçlendirici eğitimlerinin daha da devam edebilmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerin bu eğitimlerle hem kendilerini geliştireceğini hem de etrafındakileri kollama yönünde bilgilenmiş olacağını düşünüyoruz. Etkinliğe 600 öğrenci katılım sağladı. Bugüne kadar yapılan etkinliklerde 4 bin 500'e yakın öğrenciye bu eğitimi vermiş olduk.' Dedi.

                Üniversite öğrencileri tatbikat sonrası AFAD Gönüllüsü oldu

Tatbikata katılan Üniversite öğrencisi Merve Tuser, 'Tatbikatı izlediğimizde çok etkilendik fakat böyle bir durumla karşılaştığımuz zaman neler yapıp neler yapmayacağımız konusunda da bilgilendirilmiş olduk. Depremler ve yangınlar çok üzücü durumlar. Yangına uykusunda yakalanan ve bu yüzden AFAD Gönüllüsü olarak herhangi bir afet durumunda insanlara fayda sağlamak istiyorum. Tatbikat sonrası öğrendiklerimizin kafamızda pekişti ve sonrasında AFAD gönüllüsü oldum.' İfadelerine yer verdi.

Üniversite öğrencisi Sare Öksüz; 'Tatbikatı izlerken deprem korkusunu yendim. Afet anında alınacak önlemleri öğrendik. AFAD gönüllüsü olma konusunda da şuanda kararsızım. Bu yapılan tatbikatla insanlara yardım etmeyi ve afet anında yapılması gerekenleri öğrendikten sonra AFAD Gönüllüsü olmak için kaydımı yaptıracağım.' Dedi.