Dilek Kırbıyık üretici kadınlarla bir araya geldi

İpsala ve Meriç İlçelerindeki üretici kadınlarla bir araya gelen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Dilek Kırbıyık üretici kadınlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üreten kadınlara destek olmak amacıyla ziyaretlerini sürdüren Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, İpsala Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sarıcaali Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Meriç Alibeyköy ve Küpdere Kooperatiflerini ziyaret ederek yapılan incelemeleri yerinde inceledi.

                Kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Dilek Kırbıyık, üretici kadınların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

                Emekçi kadınlara başarılar dileyen Dilek Kırıbıyık, kadın elinin değdiği her yerde başarının olduğunu ve ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade etti.

                Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık'ın ziyaretlerinde Meriç İlçe Kaymakamı Uğur Kapar, Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali de eşlik etti.

Coğrafi işaretli ürünü olan Meriç Yer Fıstığı hakkında kooperatif yetkililerinden bilgi alan Dilek Kırbıyık, Kooperatiflerde ve tıbbi aromatik bitkiler sahasında incelemelerde bulundu.

                Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Dilek Kırbıyık, Meriç Yer Fıstığı üretimini artırma ve ürün çeşitliliğini fazlalaştırmak için hep birlikte çalışacağız.  İlçede geçen yıl kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler sahasındaki ürünler hakkında üyelerden bilgi alıp, alternatif ürünlerin artırılmasına yönelik gereken desteğin sağlayacağız. Hem istihdama, hem de ekonomiye katkı sağlayan girişimci kadınları kutluyorum. Kadınları destekleyici proje ve çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğim.' Dedi.

Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık'a desteklerinden dolayı teşekkür eden girişimci ve üreten kadınlar, ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatiflerinde yer alan kadınlar ürünlerini pazar ve internet üzerinden satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.