• Haberler
  • Edirne
  • Üniversite hastanesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Üniversite hastanesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısında henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı.  İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Üniversite hastanesinde çıkan yangın kontrol altına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekibi sevk edildi.

Hastanenin 9. Katında bulunan yenidoğan ve çocuk yoğun bakım ünitelerindeki hastalar alt katlara ve 1. Murat Devlet Hastanesine sevk edildi.

Tedbir amaçlı Trakya Üniversitesi Hastanesi Bahçesine bir sahra çadırı kuruldu.

Yangın, İtfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Yaralanma ve hastalara etki eden bir durumun olmadığını belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, “

Yaklaşık bir saat önce başlayan bir yangın söz konusu çatı katında.  İtfaiyemiz, AFAD ve diğer birimlerimizi hızlı bir şekilde müdahale ettiler. Şu an itibariyle soğutma çalışmaları devam ediyor. Sadece çatıya sirayet eden bir yangın. Bununla ilgili olarak da tabii 9.  katta çocuk servisimiz var. Burada risk almamak adına onlara alt katlara rektörümüzle başhekimimizle Alt katlara aldık.  Altı tane çocuğumuz da devlet hastanesine sevk edildi. Herhangi bir yaralama, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Şu an itibariyle de büyük oranda yangın ilgili kontrol sağlanmış durumda. Ama soğutma devam ediyor.” Dedi.

Sezer, sebebinin henüz belirlenmediğini daha sonra itfaiye tarafından rapor düzenleneceğini aktardı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Erhan Tabakoğlu da Yoğun bakım hastalarının tedbir amacıyla devlet hastanesine sevk edildiğini ve herhangi bir sorunun olmadığını dile getirdi.

HABER MERKEZİ