Uluslararası Edirne Maratonu kayıtları başladı

9. Uluslararası Edirne Maratonu için kayıtları başladı.

Uluslararası Edirne Maratonu kayıtları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Maratonu hakkında basın toplantısı düzenleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ açıklamalarda bulundu.

Selimiye Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamada konuşma yapan Akdağ, bu yıl 9.cusu düzenlenen maratonun kayıtlarının başladığını aktardı.

 Türkiye Atletizm Federasyonu’yla iş birliği yaptıklarını söyleyen Akdağ, “Maraton 21 Nisan’da düzenlenecek. Ocak ayı itibariyle kayıtlar başladı. Sporcuları bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı yapıyorum. Bu yıl daha farklı bir sisteme geçtim. Türkiye Atletizm Federasyonu’yla bir iş birliği yaptık. Sporcu kayıtlarını daha güvenli bir sistemle yapmak için böyle bir iş birliğine gittik. Bunu da federasyonun sayfasında yapıyoruz. Hem kendi internet sitemizden hem de atletizm federasyonunun sitesinden sporcularımız kayıt yaptırabilecek. Daha güvenli bir ortamda kaydolacak bunu biz çok önemsiyoruz. Federasyonu da bu yönde biz teşvik ettik” dedi.

Bu yılda Edirne’ye yakışır bir şekilde organizasyon düzenleyeceklerini belirten Akdağ, “tarihin belli olmasının ardından maraton coşkusu yaşanmaya başladı. Bu yıl da organizasyonu Edirne’ye yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Parkur tarihi dokuyu işleyecek şekilde açık hava müzesi aratmayacak şekilde dizayn edilecek” şeklinde konuştu. Dilek Şahin