Ülgen 'Dezenformasyon ile mücadeleye devam'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen Yerel Medya Buluşmaları kapsamında Edirne'de 'Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?' konulu panel düzenlendi.

Ülgen 'Dezenformasyon ile mücadeleye devam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Gazetesi Mehmet Çelik, Anadolu Ajansı fotoğraf editörü Erhan Sevenler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği iş birliğinde düzenlenen panelde sosyal medyadaki bilgilerin doğrulatılmadan izleyiciye aktarılmaması gerektiği vurgulandı.

"Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?" konulu paneli İletişim Başkanlığı olarak düzenlediklerine değinen İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin kurulduğunu aktardı.

Bazı illerde bu çeşit paneller düzenlendiğine değinen Ülgen, İletişim Başkanlığı olarak Dezenformasyonla Mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Ülgen, panelde konuşmacı olarak yer alan konuklara teşekkür etti.

Böyle bir panelde konuşmacı olarak yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Medya Derneği Başkanı ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, geçtiğimiz senede yerel medya buluşmalarının Edirne’de başladığını ifade etti.

Gazetecilikte objektif olmanın önemine değinen Kızıltaş, Dezenformasyonla Mücadele konusunda sunum yaptı.

Yerel medyadaki temsilcilere dezenformasyon ile ilgili bilgiler vermeyi amaçladıklarını ileten Kızıltaş, “Bu bilgileri verirken, Türkiye’de olduğumuzu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu, eninde sonunda siyasi görüşümüz, ideolojimiz, bakış açımız her ne olursa olsun, bu ülkeyle ilgili gelişmelerin her birimizi yakından ilgilendiriyor olması. Dolayısıyla yaptığımız mesleğin, gazeteciliğin eninde sonunda, ana hatlarıyla biz gazeteciyiz, gazeteciliğin temeli de objektif olmak ve eninde sonunda yapılan yerdeki insanlara o ülkede olup bitenleri aktarmak ve bunu mümkün olduğunca taraf olmadan, nötr olarak yapmak” diye konuştu.

Panelde çeşitli görsellerle örnekler veren Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Fotoğraf Editörü Erhan Sevenler, dezenformasyonun haber fotoğraflarında da uygulandığını belirtti.

Daily Sabah yayın koordinatörü Mehmet Çelik ise, haberde dezenformasyon konusunda sunum yaptı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN