ULAŞIMDA AKSAMALAR YEREL YÖNETİM SORUNU

AK Parti Belediye Meclis üyeleri parti binasında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) hakkında basın toplantısı düzenledi. ETUS Başkanı Hakan Giyik'e cevap veren AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, Giyik'in söylemlerine istinaden halkın seçilenleri olarak vatandaşın memnuniyetsizliğini kamuoyuna dile getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

ULAŞIMDA AKSAMALAR YEREL YÖNETİM SORUNU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında konuşan ETUS Başkanı Hakan Giyik'in sözleri üzerine AK Parti Belediye Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenlemişti.
                'Ulaşım yerel yönetimin sorumluluk alanındadır'
                ETUS Başkanı Giyik'in 'Kimse haddini aşmasın herkes kendi işine baksın' söylemlerine karşı cevap veren AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, 'Ben haddimi aşmıyorum halkımız bizleri seçti. Biz de Edirne'mizdeki olumsuzlukları söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Ulaşım şehrin kanayan yaralarından sadece bir tanesi ve Yerel yönetimin sorumluluk alanındadır. Bizler yerel siyaset yapıyoruz' dedi.
                'Ulaşım şehrin kanayan yaralarından sadece bir tanesi'

                Kentteki olumsuzlukları vatandaşların menfaati doğrultusunda dile getirmeye devam edeceğini belirten AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, bu şehirde yaşayan herkese karşı bir sorumluluklarının olduğunu söyledi.
                AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Dinç, ETUS Başkanı Hakan Giyik, 'Kimse haddini aşmasın herkes kendi işine baksın' demiş.  Ben haddimi aşmıyorum halkımız bizleri seçti. Biz de Edirne'mizdeki olumsuzlukları söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Edirne hepimizin şehri, Bu şehirde yaşayan herkesin bu şehre karşı bir sorumluluğu var bunu unutmayalım. Ulaşım şehrin kanayan yaralarından sadece bir tanesi ve Yerel yönetimin sorumluluk alanındadır. Bizler yerel siyaset yapıyoruz. Tabii ki dünyayı saran bir virüs ve ekonomik olumsuzluklar hepimizi etkilemekte ama hep birlikte bunların üstesinde elbirliği ile geleceğiz. Biz Ak Parti Grubu olarak vatandaşımızın sesi ve sorunların çözümü için milletimize söz verdik. Biz ne dedik, mesafeye göre en pahalı ücretin alındığı illerden başında Edirne geliyor dedik. Biz ne dedik, kıymetli Edirne halkı ETUS'tan memnun değil dedik. Biz ne dedik, ETUS'tan kendi mal sahibi ve çalışanı da mutlu değil dedik. Demek ki bu işin içinde bir iş var kıymetli arkadaşlar. Kendisine bir soru sormak istiyoruz vatandaşın sesi olarak kaç kere toplu taşımayı tercih etmiş. Bir yerden bir yere giderken kaç kere durakta beklemiş. 'Vatandaş bize güvensin' demiş. Sayın Hakan Giyik Bey'in kendisini takip edeceğiz.' İfadelerini kullandı.
                'Ulaşımda aksamalar yerel yönetim sorunudur'
                Basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan,
ETUS'un sadece bir taşıma sistemi olmadığını ulaşımdaki olumsuzlukların yerel yönetimin eksikliği olduğunu belirtti.
                Merkez İlçe Başkanı Özcan, 'ETUS denilince akla sadece taşıma sistemi değil, bu olumsuzluklardan yerel yönetimler de sorumludur. Recep Gürkan'ın bir sözü vardı ve doğrusu da odur, ETUS'un Yönetim Kurulu Başkanı Recep Gürkan'dır. Eğer Edirne halkında bir memnuniyetsizlik varsa, taşıma sisteminde memnuniyetsizlik artarak devam ediyorsa bunun da halkın seçilmiş iradesi olan belediye meclis üyelerimizin seslendirmesi kadar doğal bir şey yoktur.' İfadelerini kullandı.

Edirnelilerin ulaşım ve yol konusunda beklenti içerisinde olduğunu ifade eden Özcan, yapılan eleştirilerin halkın sesi olduğunu iletti. Cumhur ittifakı olarak 15 gün sonra sosyal medyadan canlı yayın yapacaklarını söyleyen Dinç, duraklarda ulaşım hizmetinin nasıl olduğunu yayınlayacaklarını kaydetti. 

Kumru Öngün