MEHMETÇİK, ÖLÜME TERK EDİLEN GÖÇMENLERE YARDIM ELİNİ UZATTI

Yunanistan güvenlik güçleri tarafından günlerce işkenceye maruz bırakılarak aç susuz hapishanede tutulan 107 düzensiz göçmen Meriç nehrinden sınır birlikleri tarafından kurtarıldı.

MEHMETÇİK, ÖLÜME TERK EDİLEN GÖÇMENLERE YARDIM ELİNİ UZATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Yunanstan unsurlarının meriç nehrine ölüme terk ettiği göçmenler Mehmetçik tarafından kurtarılarak Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğüne getirilerek barınma, yiyecek ve kıyafet ihtiyaçları karşılandı.
                12 Ağustos'ta hudut birlikleri tarafından Meriç Nehri'nden kurtarılan 107 düzensiz göçmen yaşadıklarını korku dolu anları anlattı. Avrupa'ya gitme umuduyla Meriç Nehri'nden Yunanistan'a geçen düzensiz göçmenler Yunanistan güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra yüzlerce göçmenin tutulduğu kamplara götürülerek günlerce işkenceye maruz bırakıldı.
                Yunanistan tarafından uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Türkiye'ye gönderilen 107 düzensiz göçmenin yanında bir erkek cesedi de bulunmuştu. Türk askeri tarafından kurtarılan göçmenler sağlık kontrollerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
                107 kişilik düzensiz göçmen grubunda bulunan Suriye uyruklu Ömer, Yunanistan güvenlik güçlerinin yaptıklarını anlattı.
                'Ölen arkadaşımızı bize taşıttılar'
                Yunanistan askeri tarafından meriç nehrine ölüme terk edildikleri korku dolu anları anlatan Ömer, Türk askerinden Allah razı olsun. Bize yardım ettiler kurtardılar. Bizi kurtarmasalar nehrin ortasında ölürdük.' Dedi. 

Yunanistan unsurları tarafından yüzlerce göçmenin tutulduğu kampı anlatan Ömer şunları kaydetti; 'Yakalandıktan sonra kampa götürüldük. Kampta her uyruktan kadın ve çocuk olmak üzere çok insan vardı. Kampa girerken baygın yatan birini gördük. O adam 4 gündür oradaymış, ne su ne de ekmek vermişler. Nehrin ortasına bıraktılar bizi. O adam arabayla bizi getirirken ölmüştü. Yunan askerleri baygın olan düzensiz göçmeni bize taşıttı. Bizi nehir üzerinde bulunan bir adaya bıraktılar. Türk askerinden Allah razı olsun. Bize yardım ettiler kurtardılar. Bizi kurtarmasalar nehrin ortasında ölürdük. Bizi buraya getirip yemek ve su verdiler. Hasta olanları tedavi ettiler, ilaç verdiler bize. Rahmetli olan darp edilmişti. İnsanlar bayağı dövülmüştü, kar maskesi giyen kişiler işkence yapıyor.' Dedi.
                'Mehmetçik yardım elini uzattı'
               
Yunan kamplarında yaşadıklarını anlatan Rıdvan Hüseyin Sadun, günlerce aç ve susuz bir şekilde bırakıldıklarını anlattı. Rıdvan Hüseyin Sadun, 'Türk askerinin kendilerine yardım ettiğini belirten Sadun, 'Sınırdan geçince bir gün yürüdüm. Ardından Yunan askerleri bizi yakaladı ve hapse aldılar. Durumumuz oldukça kötüydü. Orada 2-3 gündür yemek yemeyen, su içmeyen kişiler vardı. Sabahtan akşama kadar kaldıktan sonra bizi nehre götürdüler ve nehrin ortasına bıraktılar. Sonra Türk askeri bizi kurtardı.' Şeklinde konuştu. 

Barış Karapaça