ULAŞIM ZAMMINA VATANDAŞTAN TEPKİ

Edirne Belediye Meclisinin aldığı yeni karar doğrultusunda şehir içi toplu taşıma ulaşımını sağlayan ETUS'a zam geldi. Yeni zam kapsamında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ücretleri Kent kartla sivil biniş 5 lira 50 kuruştan 6 lira 88 kuruşa, öğrenci 3 lira 80 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, 7 lira olan nakit biniş ise 8 lira 75 kuruşa yükseldi. Bu zam ile birlikte 2022 yılı içerisinde ETUS'a üçüncü kez zam yapıldı.

ULAŞIM ZAMMINA VATANDAŞTAN TEPKİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETUS'a gelen zam sonrası vatandaşlar isyan etti. Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası yeni Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ücretleri Kent kartla sivil biniş 5 lira 50 kuruştan 6 lira 88 kuruşa, öğrenci 3 lira 80 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, 7 lira olan nakit biniş ise 8 lira 75 kuruşa yükseldi.

Zam önerisi AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından verilen red oylarına rağmen CHP ve İYİ Parti'nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle oy çokluğu ile onaylandı. Yapılan zam ile birlikte 2022 yılı içerisinde üçüncü kez zam yapıldı.

Yeni zam kararını duyan vatandaşlar isyan etti. Fiyatları yüksek bulan vatandaşlar ücretlerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan zammın kriterinin ne olduğunun merak edildiğini söyleyen Emekli Mithat Güler, neye göre zam yapıldığını bilmediklerini ifade etti. Edirne'ye ilerleyen günlerde üniversite öğrencilerin geleceğini hatırlatan Güler, ücreti çok fazla bulduğunu söyledi.

Zammı anormal bulduğunu belirten Güler, 'Mazota anormal bir zam geldi mi,  gelmedi. Şu an benzin istasyonlarının hepsi dolu. Arabaların depoları da dolu. Yedi lira neyini kurtarmıyor ki bunların.  Zaten maksimum on beş dakika biniyoruz otobüse.  Bu otobüsler kilometrede ne yakıyor ki? Gideri ne bunların yani. Bir otobüsün mazottan başka gideri yok.  Bu parayı ne yapıyorlar merak ediyorum' dedi.

Otobüslerin geç geldiğini söyleyen Güler, 45 dakika otobüs beklediklerini vurguladı.

Verilen parayı hakketmediklerini dile getiren Güler, ETUS'a ulaşmanın imkansız olduğunu şikayet hatlarının olmadığını kaydetti.

'ETUS'a tamamen el atılmalı'

Öğrencilerin bu ücretleri ödemekte zorlanacağını ifade eden Güler, 'Beş buçuk lira değil, on bir lira ulaşıma ödeyecek öğrenciler.  Sadece gidip gelme. Gençler belki hafta sonu bir yere gidecek bir etkinlik yapacak. Bu ücretlerle nasıl gidecek bu gençler. Yani başka bir şansımız yok. Otobüsler zaten hınca hınç dolu. Şoförler berbat. Dümdüz yolda bile savruluyoruz. Ücrete gelene kadar daha çok sorun var. Bence ETUS'a tamamen el atılmalı. Denetleme yapılmalı ve hizmet yapıyor mu, bu parayı hakkediyor mu diye bakılmalı.' Dedi.

'Bu kadar ücret almanın ne anlamı var'

Edirne'nin küçük bir şehir olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Furkan Alkan, bu kadar fazla para alınmasının doğru olmadığını belirtti. Şehre giriş çıkışın 10 dakika olduğunu ifade eden Alkan, 'Üç kilometre yol geliyorum sekiz buçuk lira vermenin ne anlamı var. Üniversite öğrencilerinin net bir geçim kaynağı yok. Yatırılan burslar var. Onun haricinde çok da bir para aldıklarını düşünmüyorum. Ama bu kadar az para alınmasına rağmen bu kadar fazla ücret vermek çok zorlar öğrencileri. Bu ücretleri öğrenciler karşılayamaz.' Dedi.