BAŞKAN TERCAN, CEM VAKFI EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ VAKFI'NI ZİYARET ETTİ

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan ve beraberindeki partililer Cem Vakfı Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret etti. Başkan Tercan ziyarette yaptığı konuşmada, Alevi ve Sünni'lerin özbeöz kardeş olduğunu ayrım yapmaya çalışanların ise bölücü olduğunu ifade etti.

BAŞKAN TERCAN, CEM VAKFI EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ VAKFI'NI ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Başkan Tercan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de Alevi-Sünni kavgası çıkarmaya çalışmanın emperyalizmin planı olduğunu söyledi.

                1980 yılı öncesi Alevi-Sünni kavgası çıkarmak için kanlı tezgâhların defalarca denendiğini aktaran Tercan, 1990 sonrası da bu plandan asla vazgeçmediklerini dile getirdi.

'MHP ve Ülkücü camia olarak bu bölücülere fırsat vermeyeceğiz'

Geçmişte yaşanan kırmızı boya ile çarpı işareti çizmek ve cemevlerine çeşitli aralıklarla saldırılar düzenlemenin güncelliğini kaybetmediğini belirten Tercan, 'MHP ve Ülkücü camia olarak bu bölücülere fırsat vermeyeceğiz. Çünkü; Alevi-Sünlü özbeöz kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Alevi Vatandaşlarımız ve kardeşlerimiz; Öyle güzel insanlar ki, gülünce çiçekler açar yüzlerinde, konuşunca bal akar dudaklarından'¦ Özleri sözlerine kefildir'¦ Kalpleri temiz, vicdanları pektir'¦ Güzellik ve iyilik kötülüğü mutlaka yenecektir. Tarihin hiçbir döneminde Milletine ve Devleti'ne asla ihanet, delalet etmeden ve husumet beslemeden etle tırnak olmayı bilmişlerdir. Alevi kardeşlerimiz ve dostlarımız hakkında, art niyetli ve önyargılı itibarsızlaştırma düşünceleri ve çirkin politikalara meze edilmek istenmeleri bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük olarak görmekteyim.' Dedi.

'Türkiye bir bütündür bölünemez'

Türkiye'nin Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Lazıyla, Çerkezi ile bütünleşmiş, her kesimi bir bütün olarak kabul etmiş̧ yapıda olduğunu ifade eden Tercan, ayrımcılık yapanların asırlardır bu sevdadan vazgeçmediğini dile getirdi. Türk milletinin dün olduğu gibi bugünde aynı feraseti göstereceğini söyleyen Tercan, 'Bir ülkede iç karışıklığın olması o ülkenin dış müdahalelerle daha açık hale geldiği gerçeği örnekleriyle ortadadır. Irak, Suriye, Libya, Mısır, Tunus, Afganistan ve daha birçok ülke her yönüyle bunun örneği durumundadır.' Şeklinde konuştu.