Uğur Mumcu'nun 30'uncu ölüm yılı dolayısıyla tören düzenlendi

Araştırmacı Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 30'uncu ölüm yılında gerçekleştirilen programla anıldı.

Uğur Mumcu'nun 30'uncu ölüm yılı dolayısıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vefatının 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla Araştırmacı Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Edirne’de düzenlenen tören Belediye Binası önünde oluşturulan kortejin bando eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürümesiyle başladı.

Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen anma töreni kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan’ın tarafından çelenk sunma töreni ile davam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Uğur Mumcu Parkı’ndaki törene geçildi.

Uğur Mumcu’yu 30’uncu ölüm yılında saygıyla andıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan,insanın böyle bir toplumda ‘mezar taşı’ gibi susmamasıdır” diyen,Laikliğin ve Demokrasinin yılmaz savunucusu “Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu, 30 yıl önce, 24 Ocak 1993 günü Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gitti. 24 Ocak’ta “aydınlanma ve demokrasi” yolunda Uğur Mumcu’yu ve Gaffar Okkan’ı yitirdik. Ayrıca, hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan, demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan, başta ilk aydınlanma şehidimiz Kubilay olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Onat Kutlar, Necip Hablemitoğlu gibi bedenen aramızdan ayrılan tüm Devrim şehitlerimizi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, siyasi parti ve sivili toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen program Uğur Mumcu’nun adını taşıyan parktaki büste karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.