ÜCRETLİ MESCİT TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Uzunköprü otogarındaki mescit ve bebek bakım odasının ücretli olmasının tartışmaları sürüyor. AK Parti İlçe Başkanı Önder Kuruşar, otogardaki mescit ve bebek bakım odasının ücretli olduğunu belirtmiş Belediye Başkanı Özlem Becan ise iddiaları yalanlamış ve algı yaratılmaya çalışıldığını söylemişti. AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kuruşar, yeni bir açıklama yaparak mescit ve bebek bakım odasının ücretli olduğu olmasının algı değil hakikat olduğunu dile getirdi.

ÜCRETLİ MESCİT TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı geride kalan hafta içerisinde yazılı bir açıklama yaparak ilçedeki otogarda bulunan mescit ve bebek bakım odasının 3 lira ile ücretlendirildiğini bunun kabul edilemez olduğunu iddia etmişti.  Bahse konu iddiaya ise İlçe Belediye Başkanı Özlem Becan cevap vermişti. Becan iddiaların asılsız olduğunu ve algı yaratılmaya çalışıldığını belirtmişti.

"Algı Değil , Hakikati Savunuyoruz"

Bunun üzerine AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar yazılı bir açıklama daha yaptı. Kuruşar, algı yaratmaya çalışmadıklarını hakikati savunduklarını ifade etti.  Kuruşar açıklamasına; "Kadınlık ve anneliği kendisine siyasi bir zırh haline getirerek, bu kıymetlerimiz üzerinden toplumumuzun manevi duygularını sömürmeyi bir manipülasyon stratejisi olarak kullanan Uzunköprü Belediye Başkanı Sayın Özlem Becan'ın, söylem ve eylem karmaşası içerisinde bir kez daha sahneye koyduğu müsamereyi üzülerek takip ettik." diyerek başladı. 

Sebepsiz yere işlerinden çıkarılan işçilerin durumunu hatırlatan Kuruşar, Belediye Başkanı Becan'ın köşeye sıkıştığı anlarda toplumun hassas noktası olan anneliği hatırladığını ancak bunun artık vatandaşlar üzerindeki etkisini yitirmiş beyhude bir algı çabası olduğunu iddia etti.

Otogardaki  tuvalet ile aynı noktada bulunan mescit ve bebek bakım odasının girişine konulan turnikenin ancak 3 lira açıldığını belirten Kuruşar, ücretsiz giriş kapısının ise zincirlerle kilitlendiğini savundu. Tespitlerinin algı değil hakikat olduğunu dile getiren Kuruşar, "Mescit ile bebek bakım alanlarının ücretsiz olduğunu belirten uyarı levhasının bulunmadığı, bu alanları kullanmak isteyen vatandaşları 'GİRİŞ 3 TL' '“ 'BOZUK PARA BÜFE VE LOKANTADAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ'  uyarılarının karşıladığı ve tüm bunlara ek olarak bir de ücretsiz geçiş noktası zincire vurularak kapatılmışken; telaşına yenik düşen Belediye Başkanı Özlem Becan'ın terminal alanında kurgulayıp servis ettiği inkar videosu BU HAKİKATİ DEĞİŞTİREMEYECEKTİR." Dedi.

"Uzunköprülülerden Özür Dileyin."

Otogar mescidinin kirli olduğunu ifade eden Kuruşar,Belediye Başkanı Becan'ın Uzunköprülülerden özür dilemesi gerektiğini belirtti. Kuruşar, "Sağa sola fırlatılmış seccadeleri, her köşesini örümcek ağları sarmış bir mescitte, toz '“ toprak '“ çöp içerisinde vatandaşlara ibadet imkanını reva görenlerin, bu ayıbı örtmek için yapılan temizlik sonrasında pişkinlik içerisinde mağdur rolüne bürünerek VATANDAŞLARI YALAN SİYASETLERİNE İNANDIRMAK İSTEYENLER KİMLERSE, Girmiş olduğu polemiklerde sürekli karşı tarafı yalancılıkla itham etmesine rağmen, sorumsuzluğunun neticesinde belediyemizi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü'nün cezasına muhatap etmesi ve ardından verdiği gazete beyanatları irdelendiğinde YALAN İLE YAKIN MÜNASEBETİ ORTAYA SERİLEN, BİR BAKIMA BELGELENEN KİMLERSE,  ÇIKIP UZUNKÖPRÜLÜLERDEN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKENLERLER DE ONLARDIR." Dedi.