Türk mutfağı kursu, ev hanımlarına iş kapısı olacak

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde açılan Türk mutfağı kurslarına katılan ev hanımları hem yöresel lezzetlerini öğreniyor hem de bu kurslar onlara iş kapısı oluyor.

Türk mutfağı kursu, ev hanımlarına iş kapısı olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kursa katılan ev hanımları, kurs sonunda aldıkları usta aşçı sertifikasıyla meslek sahibi olabiliyor. Süloğlu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara 15 ev hanımı katılıyor. Kursiyer kadınlar Türkiye'nin yöresel lezzetlerini öğrenerek aşçı yardımcılığı ve usta aşçı sertifikası almaya hak kazanıyor.

"Kadınların meslek edinmelerini istiyoruz"

Ev hanımlarına yönelik çeşitli kurslar açtıklarını ve amaçlarının evde yaptıkları yemekleri geliştirmek olduğunu aktaran Süloğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Can, kadın kursiyerlere Süloğlu'nda bulunan OSB'de yiyecek içecek alanında hizmet verebilmesi için belgeler verdiklerini ifade etti.

Kadınların meslek edinmelerini istediklerini aktaran Can, Ev hanımlarının Türk mutfağı kursuyla çeşitli bölgelere ait yemekleri öğrenerek deneyim kazanmalarını için çalışma yaptıklarını belirtti. Usta öğretici Nurşen Topçu, Güney Doğu, Karadeniz ve Orta Anadolu mutfağına yönelik dersler verdiklerini ifade etti.

Kadınlara önce aşçı çırağı kursunu verdiklerini söyleyen Topçu,  Ardından aşçı yardımcılığı kursunu veriyoruz ve kalfalık belgesi almaya hak kazanıyorlar. Türk mutfağı kursu ile 750 saat eğitimi tamamladıkları zaman ustalık belgelerini alıyorlar. Bu belgeyle her hangi bir sektörde mutfak bölümünde çalışma imkanı buluyorlar. Ev kadınlarına meslek edindirmek için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

54 yaşındaki Kursiyer Hülya Kocabaş, boş zamanlarını kurslarda değerlendirdiklerini belirtti. Çeşitli yörelerden yemek tarifi öğrendiklerini vurgulayan Kocabaş, ev hanımlarına boş vakitlerini kurslarda geçirmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

43 yaşındaki Kursiyer Müsemma Nurel ise boş vakitlerini değerlendirerek kendini geliştirmek için kursa başvurduğunu söyledi. Halk Eğitim Merkezi'nde 3 kursa katıldığını söyleyen Nurel, farklı bilgiler ve teknikler öğrendiklerini ve bunun çok faydasını gördüğünü belirtti.

Barış Karapaça