Turistik Gezi Treni, 1 Mayıs'a Kadar Ücretsiz Olacak

Edirne'nin turistik gezi treni, ilk yolculuğunu valiliğe yaptı. Selimiye Meydanı'ndaki yerini alan gezi treni, 1 Mayıs tarihine kadar ücretsiz olacak ve Karaağaç Mahallesi'ne sefer yapacak.

Turistik Gezi Treni, 1 Mayıs'a Kadar Ücretsiz Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla kentteki turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik hayata geçirilen Turistik Gezi Treni, ilk yolculuğunu valiliğe gerçekleştirdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, ilk seferde basın mensuplarıyla birlikte trene bindi. Turistik Gezi Treni’ni iki farklı rotada seyredecek. 1. rota için ilk hareket noktası Eski Cami önü,  2. rota için ise Edirne Arkeoloji Müzesi olarak belirlendi.  Ziyaretçiler 1. rotada 51, 2. rotada ise 30 farklı noktayı dolaşma imkanı bulacak.

Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerinden belirlenen noktaları ziyaretçilere gezdirecek olan trende 7 farklı dilde anlatım olacak. Ziyaretçiler dijital rehber yardımıyla istedikleri dilde rota üzerinde bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında bilgi alacak.

İlk etapta ücretsiz olacak gezi treni için fiyatlandırma daha sonra belirlenecek.

Edirne’nin büyük bir tarihi hazine olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, "Edirne önemli bir turizm potansiyeline sahip. Yılda 6 milyonun üzerinde ziyaretçi buraya geliyor. Konaklayan turist sayısına baktığımızda bu toplam sayının yüzde 10’u bile değil. Edirne’yi biz destinasyonlarıyla tanıtmamız gerekiyor. Şu ana kadar 7 tane destinasyon belirledik. Amacımız bizim bu tarihi ve kültürel altyapıyı bir şekilde ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bunun için Kaleiçi, Saraçlar da dahil bütün tarihi yapıları, konakları restore edip yeniden ihya etmemiz gerekiyor. Bununla ilgili yoğun bir çalışma başlattık" dedi.

 Gezi treni sayısını arttırmayı planladıklarını aktaran Vali Sezer, Bu nostaljik trenle bir farkındalık oluşturma adına hayata geçirdiklerini ve hizmete sunduklarını aktardı.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar