Edirne'de Turizm Danışma Ofisi açıldı

Edirne'de ziyaretçilere hizmet verecek Turizm Danışma Ofisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Edirne'de Turizm Danışma Ofisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 48’nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Danışma Ofisi açılışı gerçekleştirildi.

Kentte ziyaretçilere gece gündüz hizmet sunacak Turizm Danışma Ofisi törenle açıldı. Şehre turizm alanında faaliyet gösteren birçok kişi ve kuruluşun destekleriyle oluşturulan ofisin açılış kurdelesi Vali Yunus Sezer ve protokolün katılımıyla kesildi.

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Turizm, gastronomi,  konaklama ve tarihi yapıları ele almak gerektiğini ve geç kalınmış olsa da böyle bir ofisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sezer, bin 500’ü aşkın tarihi yapı olduğunu aktardı.

Kente 6 milyonu aşkın gelen turist sayısı olduğunu belirten Sezer, “Bu lokasyonu bizim hızlı bir şekilde çoğaltmamız lazım. 6 milyonu aşkın gelen turist sayımız var ama konaklamaya baktığımız zaman yüzde 10’u ancak gecelik konaklama yapıyor. Konaklama adına otellerimiz arttırılabilir ama bunun yanında konaklarımız var. Bunların bir an önce turizme kazandırılması için çalışıyoruz. Kültürel varlıklarımızın gün yüzüne çıkarılması için hızlı bir şekilde çalışmaya ihtiyacımız var. Önümüze hızlı bir yol haritasını koyup yol almamız gerekiyor. Turizm ve trafiği ele almamız gerekiyor. Turizm ve gastronomiyi, konaklamayı, tarihi yapıları ele almamız gerekiyor.” Dedi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere 24 saat hizmet vermek üzere bu açılışın yapıldığını belirterek Turizm Danışma Ofisi'nin tamamının tefrişatının şehrin turizm yatırımcıları tarafından yapıldığını dile getirdi.

 Soytürk, emeği geçenlere teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Vali Sezer'e turizm konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Kurdelenin kesilmesinin ardından Vali Sezer ve beraberindekiler ofisi gezerek bilgi aldı. Ardından ciğer tavasının başına geçerek tava ciğer pişirdi ve katılımcılara ikram etti.

Ofisin açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Ali Büber, AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç katıldı.

KUMRU ÖNGÜN