Tır parkı, yoğunluğun önüne geçiyor

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde bulunan gümrük kapısı yakınına yapılan TIR parkı yoğunluğun önüne geçiyor.

Tır parkı, yoğunluğun önüne geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan’a açılan İpsala Gümrük Kapısı önünde yapılan TIR parkı, oluşan araç kuyruklarının önüne geçiyor. Avrupa'ya Yunanistan üzerinden giden tır sürücüleri için park inşa edildi.Daha önceden oluşan tır kuyrukları tarihe karıştı. Saatlerce kuyrukta bekleyen tır şoförlerinin çilesi de sona erdi.

TIR parkı, hem dış ticaretin hızlanmasına yardımcı oldu, hem de ülke ekonomisine katkı sağladı.

İpsala İlçesi’ndeki gümrük kapısına yapılan park sayesinde tır sürücüleri artık kuyrukta beklemiyor.  Şoförler araçlarını park ettikten sonra sosyal tesiste dinlenerek, ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Sırası geldiğinde de gümrük işlemleri için sınır kapısına geçiyor.

"TIR PARKI BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR"

İspanya'ya yük taşıyan tır sürücüsü Kadir Celep, parkta tüm hizmetlerin sağlandığını söyleyerek uygulamadan memnun olduklarını aktardı.

Tır parkının büyük kolaylık sağladığını belirten Celep,  “Önceden hep yol boyunda sıra oluyordu. Artık öyle bir şey yok. Burası daha güvenli. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. İyi ki yapmışlar. Yolda durduğumuz zaman kaza riski de oluyordu, bunu da yaşamıyoruz. Rahatça istirahatımızı de yapabiliyoruz" dedi.

Park alanında dinlenme fırsatı bulduklarını söyleyen Sürücü Ali Yıldız, daha sonra güvenli şekilde yollarına devam ettiklerine değindi.

Eskiden oluşan uzun kuyrukların tarih olduğunu belirten Yıldız, “Park sayesinde olası kaza riski ortadan kalktı. Sırada beklerken düzensiz göçmenler araçlara girebiliyordu. Bu park alanı sayesinde şoförler artık daha rahat ediyor. Duş, tuvalet ve diğer ihtiyaçlarımızı burada karşılıyoruz" ifadelerine yer verdi.

300 tır ve 100 otomobil kapasiteli Park sayesinde  şoförler ana yol üzerinde kuyruğa girmek zorunda kalmıyor.  Parkta istirahat eden şoförlere çağrı cihazları veriliyor ve gümrük işlemi sıralarını bu cihazla takip edebiliyorlar. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar